Antena 3 CNN Politică Legea votului uninominal pur a trecut de Senat. Ponta: Astfel vor intra în Parlament forţe politice responsabile

Legea votului uninominal pur a trecut de Senat. Ponta: Astfel vor intra în Parlament forţe politice responsabile

Legea votului uninominal pur a trecut de Senat. Ponta: Astfel vor intra în Parlament forţe politice responsabile
Sursa foto: Foto: Mediafax
08 Mai 2012   •   11:59

Senatul a adoptat Legea votului uninominal pur, propus de USL. Conform acestuia, candidatul care primeşte cele mai multe voturi merge în Parlament.

Senatorii PDL s-au abţinut de la vot, iar cei ai UDMR au votat împotrivă.

Proiectul de lege inţiat de Victor Ponta şi Crin Antonescu a fost adoptat cu 77 de voturi pentru şi 17 împotrivă. Pentru ca legea să intre în vigoare, trebuie să fie votată şi de deputaţi.
   
Victor Ponta le-a cerut senatorilor, marţi dimineaţă, să voteze acest proiect, care este extrem de important, fundamental pentru sistemul electoral. El a explicat că a făcut acestă propunere legislativă în considerarea criticilor făcute după alegerile parlamentare din anul 2008, în legătură cu modul în care au fost aleşi deputaţii şi senatorii, scrie Mediafax.

Potrivit afirmaţiilor sale, această propunere legislativă va presupune o limpezire a scenei politice şi o întărire a legăturii directe dintre cel care câştigă colegiul şi cei care l-au votat.
 
Ponta a apreciat că dacă acest proiect va fi adoptat în Parlament vor intra forţe politice responsabile. La sfârşitul intervenţiei sale, premierul a precizat că Guvernul susţine adoptarea acestei iniţiative legislative.

×
Parteneri
Este Ziua mondială a râsului | Beneficiile terapiei prin râs, pentru sănătate
x close