Antena 3 CNN Politică Liderii coaliţiei semnează, la ora 13, Protocolul de susţinere a Tratatului de stabilitate în UE

Liderii coaliţiei semnează, la ora 13, Protocolul de susţinere a Tratatului de stabilitate în UE

Liderii coaliţiei semnează, la ora 13, Protocolul de susţinere a Tratatului de stabilitate în UE
Sursa foto: Foto: cursdeguvernare.ro
de M.Z.    |    15 Feb 2012   •   08:36
Update 09.00 - Liderii coaliţiei vor semna, miercuri, la ora 13.00, la Parlament, protocolul privind ratificarea tratatului de guvernanţă în cadrul UE, informează biroul de presă al UDMR.

Preşedintele Uniunii, Kelemen Hunor, alături de liderii coaliţiei de guvernare va participa miercuri, la acest eveniment, potrivit sursei menţionate.



Liderii coaliţiei de guvernare urmează să semneze miercuri Protocolul politic referitor la ratificarea de către România a Tratatului privind stabilitatea, coordonarea şi guvernanţa în cadrul Uniunii Economice şi Monetare, informează Agerpres.

Acest tratat a constituit, de altfel, una dintre temele consultărilor şefului statului, de luni, cu partidele şi formaţiunile din coaliţia de guvernământ, la care opoziţia nu a participat.

USL a anunţat că susţine documentul, dar numai după o dezbatere în care opinia publică să fie informată despre ce conţine acest document.

"Tratatul (...) nu este o urgenţă a preşedintelui. (...) Tratatul nu poate fi semnat fără o susţinere a partidelor parlamentare sau măcar a majorităţii parlamentare pentru acest demers. (...) Am discutat cu partidele politice şi propunerea pe care le-am făcut-o a fost să se semneze un protocol la nivelul tuturor partidelor parlamentare. Din câte am discutat cu partidele de opoziţie, nu există o opoziţie din acest punct de vedere", a declarat preşedintele Traian Băsescu, luni, după consultările cu partidele din arcul guvernamental.

Potrivit şefului statului, în lipsa unui astfel de protocol, Tratatul european nu se poate semna la 1 martie.

PDL şi UDMR susţin semnarea de către România a Tratatului de stabilitate în Uniunea Economică şi Monetară, au declarat, luni, preşedinţii celor două partide, după ieşirea de la Palatul Cotroceni, unde au avut loc consultările cu şefului statului. Şi preşedintele UNPR, Cristian Diaconescu, şi-a manifestat susţinerea pentru acest Tratat.

Opoziţia ar putea semna un protocol separat în ceea ce priveşte ratificarea de către România a Tratatului european, a declarat, marţi, liderul deputaţilor PSD, Mircea Duşa, subliniind însă că o decizie în acest sens va fi luată de USL.

Miercuri, Departamentul de Politică Externă şi cel de Sinteză şi Comunicare ale Consiliului Naţional al PSD organizează o dezbatere Tratatul privind stabilitatea, coordonarea şi convergenţa în Uniunea Economică şi Monetară, care urmează să fie semnat la Bruxelles la începutul lunii martie.

×
Subiecte în articol: protocol
Parteneri
Românii care vor plăti taxe și impozite mai mari de anul următor!
x close