Antena 3 CNN Politică LIVE TEXT şi VIDEO. Dezbatere electorală Victor Ponta - Klaus Iohannis

LIVE TEXT şi VIDEO. Dezbatere electorală Victor Ponta - Klaus Iohannis

LIVE TEXT şi VIDEO. Dezbatere electorală Victor Ponta - Klaus Iohannis
Sursa foto: Foto: Agerpres
11 Noi 2014   •   21:25
Candidaţii pentru preşedinţia României, Victor Ponta şi Klaus Iohannis se întâlnesc pentru o dezbatere, faţă în faţă, înainte de turul II al alegerilor prezidenţiale. 
 
Antena 3 va prelua dezbaterea LIVE şi vă va prezenta LIVE TEXT cu declaraţiile celor doi contracandidaţi, începând cu ora 20:00.

Moderator: Se va suplimenta numărul secţiilor de vot din afara granițelor României?

Victor Ponta: Da, românii vor vota. Dar dați-mi voie, înainte de asta, să punctez că nu este despre noi. Este vorba despre ce vrem să facem în următorii cinci ani, eu și domnul Iohannis. Eu vreau să schimb tot ce ţine de funcţia prezidenţională, domnul Iohannis vrea să continue un sistem. Eu cred că România, după 10 ani de dezbinare are nevoie de pace. Are nevoie de dialog și are nevoie de un început nou. Prin măsurile BEC și MAE, am alocat sumele necesare din buget pentru ca MAE să poată asigura cheltuielile pentru votul din străinătate, asigurarea tuturor condiţiilor, oameni care să sulimenteze toate condițiile, sub coordonarea unui om echilibrat ca domnul Meleşcanu. Pe 16 noiembrie, toţi românii din ţară şi din afara ţării vor vota. 

Moderator: Acelaşi număr de secţii de vot? 

Victor Ponta: Nu este decizia mea, este decizia BEC şi a MAE. Dar am un document aici, legat de votul în Germania. Dvs, domnul Iohannis, ştiţi câte secţii sunt acolo? 

Klaus Iohannis: Poftiţi, terminaţi-vă ideea. 

VP: Oamenii care nu au putut să voteze au o cerere legitimă, ca să se organizeze, să poată vota. 

KI: Am considerat că trebuie să vin la această dezbatere cu toate că echipa dvs, domnule Victor Ponta, aţi evitat să ne întâlnim pe o platformă neutră. Puneţi-mă în temă, domnule Rareş Bogdan, care este tematica, care este formatul acestei dezbateri? Trebuie să ştim cu toţii despre câte minute este vorba, despre ce format este vorba.
 
Moderator: Fiecare va avea dreptul la câte 2 minute pentru răspunsurile la întrebări. 

KI: Foarte bine, am înţeles, mulţumesc. Dunminica, în jurul orei 12:00 m-a sunat un prieten care s-a dus să voteze la Munchen. Şi mi-a spus că sunt circa 1.000 de persoane la consulat acolo. M-a întrebat ce să facă. I-am spus să aştepte şi să voteze. M-a sunat apoi, după câteva ore, erau 1.500 de persoane acolo. Seara, la ora 21:00, m-a sunat şi mi-a spus că nu a putut vota, că s-au închis consulatele. Domnule Ponta, aţi organizat alegerile într-un mod execrabil. 


Moderator: Domnule Victor Ponta, o întrebare pentru Klaus Iohannis. 

VP: Vreau să vă spun că am candidat şi nu aş fi candidat niciodată împotriva lui Crin Antonescu, pentru a duce la capăt USL, sfârşitul regimului Băsescu şi PDL şi toţi cei din jurul domnului Iohannis. Alte motive - pensii, salarii, agricultură, toate celelalte lucruri pe care românii le aşteptau şi mai ales să nu mai vorbim despre o societate divizată. Eu sunt cel pe care oamenii l-au văzut şi cu bune şi cu rele. Întrebarea mea este - Dacă aveţi vreun moment vreun sentiment de vinovăţie faţă de românii care au crezut în USL, pentru că s-a terminat din cauza dvs şi dorinţa dvs pentru o funcţie. 

KI: Domnule Ponta, USL s-a rupt pentru că PSD a vrut toată puterea şi noi nu am fost de acord. Atât de simplă este explicaţia, indiferent cum o punem pe alte note. Vă reamintesc că nu am venit la dvs fiindcă guvernul a funcţionat bine. Eu am vrut să fiu vicepremier pentru că guvernul a funcţionat prost. Dvs nu aţi suportat această chestiune. Domnule Ponta, ne-aţi spus că aţi votat în tinereţe cu Ion Raţiu. Pe urmă aţi spus că aţi votat cu candidatul liberal. Pot să contez şi de data aceasta pe votul dvs? 

VP: Nu, domnule Iohannis, pentru că sunteţi doar o poleială a lui Ion Raţiu şi a lui Crin Antonescu şi în interior sunteţi doar un Traian Băsescu, şi eu nu votez cu Traian Băsescu.

Moderator: Vă mulţumesc!
 

×
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close