Antena 3 CNN Politică Ministrul Vosganian: Este pentru prima dată în 20 de ani când Parchetul se sesizează în legătură cu un caz de oportunitate politică

Ministrul Vosganian: Este pentru prima dată în 20 de ani când Parchetul se sesizează în legătură cu un caz de oportunitate politică

Ministrul Vosganian: Este pentru prima dată în 20 de ani când Parchetul se sesizează în legătură cu un caz de oportunitate politică
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    02 Sep 2013   •   18:45
Vicepreşedintele PNL Varujan Vosganian a respins luni acuzaţia de subminare a economiei naţionale, în legătură cu facilitarea livrărilor de gaze naturale de la Romgaz către SC Interagro, arătând că în 2008 compania de stat a înregistrat o creştere a profitului cu 8% faţă de 2007.
 
"Am ales să fac această conferinţă de presă aici, pentru că acest caz nu este unul de corupţie. Dacă ar fi fost un caz de corupţie nu aş fi ales sediul PNL, pentru că ţin la demnitatea acestui partid. Este pentru prima dată în 20 de ani când Parchetul se sesizează în legătură cu un caz de oportunitate politică. 
 
Parchetul sugerează că unele măsuri pe care le-am luat în calitate de ministru al Finanţelor în 2008 au dus la pierderi pentru economia naţională, în speţă pentru Romgaz", a spus Vosganian, luni, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres

Totodată, vicepreşedintele liberal Varujan Vosganian a declarat că acuzaţia de subminare a economiei naţionale la adresa sa, formulată de procurorii DIICOT, urmăreşte prelungirea "confuziei politice" şi continuarea unui atac asupra PNL.
 
"Nu e vorba de nicio infracţiune şi de nicio subminare a economiei naţionale. Calculele arată că, dacă nu măream cu câteva procente acele facilităţi, exista riscul ca acele întreprinderi să se oprească cu totul sau parţial. (...) Pagubele pentru economia naţională ar fi fost mult mai mari (...). Cu alte cuvinte, este un gest de a prelungi o confuzie politică, de a continua atacul asupra PNL, pentru că efectul acuzării domnului Videanu şi al acuzării mele este cu totul disproporţionat", a afirmat Vosganian. 
 
El a precizat că 2008 a fost unul foarte bun pentru Romgaz, înregistrând o creştere a profitului cu 8% faţă de anul precedent. 
 
"Ideea că măsurile luate au dus la pierderi în perioada în care eram ministru al Economiei nu se justifică", a adăugat Vosganian. 
 
Vosganian: Nu demisionez
 
"Am fost întrebat dacă îmi voi da demisia. Demisia nu este o formă de luptă. Îmi voi continua activitatea la minister cât legea îmi va permite", a spus Vosganian, într-o conferinţă de presă. 
 
DIICOT a cerut, luni, procurorului general al ICCJ să sesizeze Senatul, respectiv preşedintele României, cu cereri de începere a urmăririi penale împotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian şi a fostului ministru Adriean Videanu, acuzaţi de subminarea economiei naţionale  cu 130 milioane de dolari.

Procurorul-şef al DIICOT a solicitat procurorului general al Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie să sesizeze Senatul pentru formularea cererii de începere a urmăririi penale împotriva lui Varujan Vosganian, fost ministru al Economiei şi membru al Guvernului în perioada decembrie 2006 - decembrie 2008, senator în actuala legislatură, ocupând şi funcţia de ministru al Economiei, pentru complot şi subminarea economiei naţionale, fapte comise în perioada în care avea calitatea de ministru al Economiei, se arată într-un comunicat de presă de luni al DIICOT.


 



 

×
Subiecte în articol: Varujan Vosganian Adriean Videanu
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close