Antena 3 CNN Politică Mircea Diaconu rămâne senator. Senatul a votat împotriva încetării mandatului său

Mircea Diaconu rămâne senator. Senatul a votat împotriva încetării mandatului său

Mircea Diaconu rămâne senator. Senatul a votat împotriva încetării mandatului său
Sursa foto: Foto: Intact Images
30 Oct 2012   •   11:30

Plenul Senatului a respins, în şedinţa de marţi, posibilitatea încetării mandatului de senator pentru liberalul Mircea Diaconu, care, potrivit raportului ANI, se află în stare de incompatibilitate, informează Agerpres.
   
Împotriva încetării mandatului de senator s-au exprimat 32 de senatori, în timp ce "pentru" au votat 23 de senatori. Zece senatori s-au abţinut de la vot.   

Votul a fost secret şi electronic.
   
Comisia juridică a Senatului a analizat, în şedinţa din 11 septembrie, scrisoarea înaintată de Agenţia Naţională de Integritate (ANI) referitoare la starea de incompatibilitate în care se află senatorul liberal Mircea Diaconu şi a stabilit că plenul Senatului este cel în măsură să constate starea de incompatibilitate şi să ia decizie cu privire la acest caz.
   
Ulterior, senatorul Mircea Diaconu a solicitat Biroului Permanent al Senatului amânarea discuţiilor sau măsurilor de punere în aplicare a incompatibilităţii sale stabilite de către ANI, până la soluţionarea căii de atac care a fost depusă la ÎCCJ.
   
Acesta a depus, în data de 24 septembrie, la Biroul Permanent al Senatului, certificatul de grefă de la ÎCCJ care atestă faptul că împotriva deciziei 3104/19.06.2012, pronunţate de către instanţă în dosarul nr.1195/2/2011, în contradictoriu cu ANI, a formulat contestaţie în anulare prevăzută de art. 318, Codul de procedură civilă, cale extraordinară de atac ce face obiectul dosarului 6014/1/2012 cu termen de judecată 10 aprilie 2013.
   
În aceeaşi zi, Biroul Permanent al Senatului a decis transmiterea către Comisia juridică a solicitării înaintate de senatorul PNL Mircea Diaconu, în vederea formulării unui nou punct de vedere, însă senatorii jurişti şi-au menţinut punctul de vedere exprimat anterior, potrivit căruia plenul Senatului este cel în măsură să decidă pe acest subiect.


×
Parteneri
Sondajul de ultim moment pentru Primăria Capitalei
x close