Antena 3 CNN Politică Șeful PSD Satu Mare, Mircea Govor, arestat preventiv

Șeful PSD Satu Mare, Mircea Govor, arestat preventiv

Șeful PSD Satu Mare, Mircea Govor, arestat preventiv
Sursa foto: Foto: Agerpres
23 Dec 2015   •   18:45

Vicepreședintele CJ Satu Mare, Mircea Govor, va fi arestat preventiv pentru 30 de zile, după ce Înalta Curte de Casație și Justiție a admis definitiv, miercuri, contestația procurorilor DNA împotriva deciziei de a fi plasat în arest la domiciliu, informează Agerpres.

 
Mircea Govor este acuzat de DNA de mai multe fapte de șantaj și folosirea influenței de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
 
În dosar, este urmărit penal și deputatul Andrei Dolineaschi, pentru complicitate la folosirea influenței sau autorității de către o persoană care deține o funcție de conducere în cadrul unui partid politic, în scopul obținerii pentru sine sau pentru altul de foloase necuvenite.
 
Potrivit DNA, în perioada august-octombrie 2013, Mircea Govor, în calitate de președinte al organizației județene a PSD și vicepreședinte CJ Satu Mare, folosindu-se de influența și autoritatea sa, a făcut demersuri, prin intermediul lui Dolineaschi, pe lângă persoane din conducerea Agenției Naționale de Administrare Fiscală.
 
Demersurile sale erau pentru a obține numirea, detașarea, împuternicirea sau menținerea în funcții de conducere sau de execuție în cadrul nou înființatei Administrații Județene a Finanțelor Publice Satu Mare (AJFP), a unor persoane obediente lui ori intereselor de partid, pe alte criterii decât cele profesionale.
 
În perioada septembrie 2013 — martie 2014, el a procedat în aceeași manieră și în favoarea unui apropiat, pentru obținerea unui post în cadrul Direcției Regionale Antifraudă Oradea (instituție nou înființată), fie să obțină o funcție de conducere în AJFP Satu Mare, fără ca acest lucru să se materializeze ulterior.
 
Procurorii au reținut că, în perioada aprilie-mai 2010, vicepreședintele CJ, folosindu-se de influența pe care o avea asupra unei publicații locale, în prezența unui administrator al unei societăți, a amenințat un avocat din Baroul Satu Mare că în ziarul respectiv vor apărea mai multe articole compromițătoare despre darea în vileag a modalității pretins frauduloase prin care firma acestuia ar fi obținut mai multe contracte de consultanță juridică cu diferite entități publice.
 
De asemenea, în perioada noiembrie-decembrie 2010, Mircea Govor, folosindu-se de influența pe care o avea asupra aceleiași publicații, împreună cu persoana care controla linia editorială, a impus, prin intermediul redactorilor, declanșarea unei campanii mediatice denigratoare la adresa unui primar de comună.
 
"Scopul urmărit de inculpat a fost acela de a-l constrânge pe edil să intervină pe lângă membrii comisiei de licitație, cu privire la o lucrare finanțată din fonduri europene cu o valoare estimativă de aproape 9,9 milioane lei, în vederea atribuirii acesteia în favoarea firmei administrate de același om de afaceri", mai susține DNA.
 

×
Subiecte în articol: arest
Parteneri
Furtuna Renata a adus în România ploi torenţiale
x close