Antena 3 CNN Politică Moţiunea de cenzură "După 22 de ani, democraţia este în pericol", respinsă în Parlament

Moţiunea de cenzură "După 22 de ani, democraţia este în pericol", respinsă în Parlament

Moţiunea de cenzură "După 22 de ani, democraţia este în pericol", respinsă în Parlament
Sursa foto: Foto: Intact Images
22 Dec 2011   •   11:00
Moţiunea de cenzură a fost respinsă, parlamentarii Opoziţiei nereuşind să strângă numărul necesar de voturi. Parlamentarii Puterii nu au votat. Doar 199 de parlamentari şi-au exprimat votul în condiţiile în care, pentru adoptare, erau necesare 234 de voturi favorabile. Moţiunea a fost depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea comasării alegerilor. 

Şedinţa plenului în care s-a dezbătut moţiunea a fost condusă de către preşedintele Camerei, Roberta Anastase. La şedinţă a asistat şi premierul Emil Boc şi membri ai Cabinetului.

„Ruşine să vă fie!” Premierul Emil Boc, huiduit în plenul Parlamentului
 


În sala de plen, parlamentari ai opoziţiei au purtat banderole tricolore. De asemenea, aceştia au afişat steguleţe tricolore cu gaură în mijloc şi afişe pe care scrie "Libertate".

Moţiunea de cenzură intitulată "După 22 de ani, democraţia este în pericol" a fost depusă de USL ca urmare a angajării răspunderii Guvernului pe legea comasării alegerilor.

Potrivit semnatarilor moţiunii, scopul demersului puterii de a comasa alegerile din 2012 este, de fapt, fraudarea acestora.
 

 

×
Parteneri
Calitatea aerului din România, afectată de praful saharian
x close