Antena 3 CNN Politică Năstase îşi va trimite fiul spre educaţie la Institutul ?Wiesel?, după ?boacăna? pictării unei zvastici pe mână

Năstase îşi va trimite fiul spre educaţie la Institutul ?Wiesel?, după ?boacăna? pictării unei zvastici pe mână

Năstase îşi va trimite fiul spre educaţie la Institutul ?Wiesel?, după ?boacăna? pictării unei zvastici pe mână
Sursa foto: Adrian Nãstase
01 Iun 2010   •   13:32

Liderul Consiliului Naţional al PSD, Adrian Năstase şi-a ?pedepsit? fiul, Mihnea, pentru ?boacăna? de a-şi picta la o petrecere o zvastică pe mână. Recunoscând că acesta nu a avut nici o scuză pentru gestul făcut, Năstase a anunţat pe blogul său că îl va trimite la un internship la Institutul "Elie Wiesel". Revista "Kamikaze" a anunţat că miercuri va face publice fotografii cu Mihnea Năstase, care, la o petrecere de Halloween organizată de liceul la care studiază acesta în Elveţia, era "însemnat cu zvastica celui de-al treilea Reich".

"Nu ştiu câţi dintre voi au auzit, dar el a plecat să înveţe, cu o bursă, în străinătate - bursă pentru care îi sunt extrem de recunoscător lui Dimitrie Sturdza -, chiar în perioada în care Mihnea începea să aibă neplăceri, cu copiii la şcoală, în urma scandalurilor cu dosarele mele, din 2006. Aflat în afara ţării, şi la o vârstă teribilistă, a participat la o petrecere. Acolo, mai mulţi puşti pictau, la intrarea în club, diverse semne pe mâini, pentru a fi recunoscuţi cei care ieşeau şi apoi reveneau. Printre acestea, şi zvastici. Am fost revoltat să aud lucrul ăsta, tocmai pentru că ştiu cât de dureroasă este această temă. Nu cred că vârsta poate fi o scuză pentru un astfel de gest şi, tocmai de aceea, am decis ca Mihnea să afle într-o formă foarte directă că există subiecte cu care nu se poate glumi", explică Adrian Năstase.
El precizează că, la întoarcerea în ţară în timpul vacanţei de vară, Mihnea va fi trimis la un stagiu de internship la Institutul Naţional pentru Studierea Holocaustului din România "Elie Wiesel", pentru afala şi înţelege ce a însemnat reegimul nazist în Europa şi tragedia prin care sute de mii de famiilii au trecut în urma Holocaustului.
"Pentru că nu vorbim decât despre crimele comunismului, copiii noştri ştiu prea puţin despre crimele nazismului sau despre alte momente cumplite din istorie.Sunt sigur că gestul lui va fi suficient de mult taxat, dar poate că în acest fel va învăţa cât de mare este responsabilitatea pe care o are, chiar şi un tânăr de vârstă lui, faţă de simboluri atât de importante", conchide fostul premier.
Antena3.ro

×
Parteneri
Schimbare radicală în funcţionarea Poştei Române
x close