Antena 3 CNN Politică Nemulţumiţii din PC lansează Partidul Puterii Umaniste. Ce a scris Dan Voiculescu pe blogul său

Nemulţumiţii din PC lansează Partidul Puterii Umaniste. Ce a scris Dan Voiculescu pe blogul său

Nemulţumiţii din PC lansează Partidul Puterii Umaniste. Ce a scris Dan Voiculescu pe blogul său
09 Iun 2015   •   08:28

Dan Voiculescu salută înfiinţarea Partidului Puterii Umaniste social-liberal. Într-o postare pe blogul personal profesorul universitar spune că noua formaţiune preia doctrina umanistă promovată chiar de el în 1992. Un grup de tineri şi foştii consevatori dezamagiti de direcţia în care merge partidul condus de Daniel Constantin au început demersurile pentru înfiinţarea noii formaţiuni. Reprezentanţii Partidului Puterii Umaniste social-liberal spun că se adresează clasei de mijloc din România şi susţin promovarea capitalului autohton.

Dan Voiculescu susţine că Partidul Puterii Umaniste social-liberal preia doctrina umanista , care recunoaste demnitatea, valoarea si posibilitatile de desavarsire a fiintei umane. Aceasta doctronă a venit ca un raspuns la carenţele sistemului capitalist si socialist, care nu tin cont de natura umana.

"Romania este în deriva. Capitalismul şi socialismul sunt compromise: Ambele au fost infirmate de viaţă (vezi repetatele încercari de adaptare); Nici una dintre cele două nu mai au baza ideologica prin dispariţia antagonismului dintre capital şi clasa muncitoare; Atât capitalismul, cât şi socialismul nu au avut în vedere natura umană în elaborarea principiilor doctrinare", a scris Dan Voiculescu pe blogul său

Dan Voiculescu spune că noul partid a adoptat doctirna umanistă tocmai pentru că îşi propune o constructie sociala sanatoasa, bazata pe clasa de mijloc, pe valorile familiei.

"Realitatea este că lumea este compusă din oameni care au iniţiativă, din indivizi care ştiu să organizeze şi să conducă, dar şi din persoane care au nevoie de sprijin. Istoria va confirma sau infirma valabilitatea acestei doctrine pe care am numit-o a patra cale" scrie profesorul universitar pe blogul său.

Reprezentanţii Partidului Puterii Umaniste social-liberal spun că sute de persoane din intreaga ţară şi-au manifestat deja susţinerea şi au transmis liste cu semnături. Conducerea formaţiunii va fi aleasă la congresul care va avea loc în luna noiembrie.

×
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close