Antena 3 CNN Politică Noi contre în USL, pe Roşia Montană. Antonescu îl ironizează pe Ponta: lucrările comisiei se fac în Parlament, nu în mină

Noi contre în USL, pe Roşia Montană. Antonescu îl ironizează pe Ponta: lucrările comisiei se fac în Parlament, nu în mină

Noi contre în USL, pe Roşia Montană. Antonescu îl ironizează pe Ponta: lucrările comisiei se fac în Parlament, nu în mină
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    16 Sep 2013   •   18:51
Noi contre în USL pe tema Roşia Montană. Liderul PNL Crin Antonescu l-a luat peste picior pe premierul Victor Ponta, după vizita făcută de acesta din urmă la Roşia Montană. 
 
Şeful liberalilor a sugerat că nici el, şi nici membrii comisiei speciale care va fi înfiinţată în legislativ nu ar avea ce căuta la Roşia Montană, pentru că, spune el, comisia lucrează la Palatul Parlamentului, nu în mină. 
 
"Lucrările comisiei, oricărei comisii parlamentare, se desfăşoară la Parlament, nu la mină, nu în Piaţa Universităţii, nu în altă parte. Are rost să se deplaseze comisia sau o delegaţie a comisiei pentru a vedea nişte lucruri care trebuie văzute la faţa locului, dacă ele trebuie văzute", declarat Crin Antonescu. 
 
El a fost întrebat dacă va face parte din comisia specială, răspunzând că cel mai probabil nu va deveni membru al acesteia, deoarece şi-a exprimat deja un punct de vedere ferm în privinţa proiectului. 
 
Constituirea comisiei speciale urmează să fie aprobată marţi în plenul celor două Camere ale Parlamentului. Comisia urmează să aibă în jur de 20 de membri din toate grupurile parlamentare, în funcţie de algoritmul politic.
 
Minerii de la Roşia Montană, care s-au blocat în subteran de cinci zile, au ieşit din mină duminică seară, după aproape o oră de la momentul în care premierul Victor Ponta a coborât la ei, prim-ministrul spunându-le acestora că le va aduce Comisia parlamentară.
 
Protestatarii de la Roşia Montană ameninţă însă că vor intra din nou în subteran dacă nu vin să discute cu ei toţi cei de care depinde începerea exploatării sau închiderea proiectului. 




 

×
Parteneri
O dronă militară s-ar fi prăbuşit în apropiere de Brăila
x close