Antena 3 CNN Politică Parlamentarii anchetează afacerile cu energie

Parlamentarii anchetează afacerile cu energie

Parlamentarii anchetează afacerile cu energie
29 Mar 2007   •   23:24
UPDATE: Fostul secretar de stat în ministerul industriilor, Ionel Manţog, a fost singurul care s-a prezentat la audierile comisiei parlamentare despre băieţii deştepţi din energie. În urma audierilor în comisia economică, Ionel Manţog a negat informaţiile că ar fi ştiut de contractele de energie de la Rovinari şi Turceni. În schimb, acesta a precizat că Ministerul Economiei era informat despre aceste contracte, pentru că primeşte regulat informaţii de la Bursa Mărfuri. Manţog a declarat că este o victimă politică.

Manţog a mai declarat comisiei că l-a văzut pe fostul patron al furnizorului de electricitate Energy Holding, Bogdan Buzăianu, la sediul ministerului, dar nu a discutat cu el. Acesta a mai spus că niciun membru al PD nu are vreo legătură cu firmele care activează ca intermediar pe piaţa de energie.

Comisia parlamentară de anchetă a activităţii Ministerului Economiei şi Comerţului îi aştepta la audieri şi pe fostul consilier prezidenţial Theodor Stolojan, şi pe omul de afaceri Nicolae Buzăianu. Parlamentarii vor încerca să afle de ce unele firme pot cumpera foarte ieftin energie electrică de la stat şi să o revândă apoi statului la preţuri mult mai mari. Săptămâna trecută, la audieri a fost prezent şi fostul ministru al Economiei şi Comerţului, Codruţ Şereş.

Antena3.ro

×
Parteneri
Ministrul Muncii anunță calendarul livrării pensiilor înainte de Paște
x close