Antena 3 CNN Politică Partidul IQ, o soluţie care ar putea scăpa România de corupţie şi impostură

Partidul IQ, o soluţie care ar putea scăpa România de corupţie şi impostură

Partidul IQ, o soluţie care ar putea scăpa România de corupţie şi impostură
Sursa foto: Foto: buzzle.com
01 Iun 2011   •   13:47

1. Care e cauza faptului că suntem, în toate, ultimii?
2. Există vreo posibilitate de a depăși această condiție de codași?

Cu siguranţă acestea sunt întrebări pe care vi le-aţi pus şi dumneavoastră, şi toţi românii cu aspiraţii europene.

O soluţie în acest sens ne propune Constantin Crețan, cel care a scris recent o carte ("De la maimuţa sălbatică la maimuţa domestică") în care lansa teoria potrivit căreia omul de Cro-Magnon a fost mai inteligent decât omul modern și că specia umană se va transforma într-o "maimuță domestică" din cauza scăderii continue și ireversibile a inteligenței.

Creţan porneşte de la premisa că performanțele și, implicit, calitatea vieții unei populații depind de IQ-ul său mediu și, mai ales, de IQ-ul unei elite şi propune înfiinţarea unui nou sistem electoral: Partidul IQ.

Pe scurt, Constantin Creţan propune introducerea unui nou filtru electoral prin delegarea dreptului de vot unei persoane în care are încredere, numită elector, în condiţiile în care elector "nu poate deveni decît un cetățean căruia i-au fost încredințate cel puțin 20 de cărți de alegător".

"Un cetățean va avea mult mai mult discernămînt în alegerea electorului, om pe care îl cunoaște de mult timp și în care are încredere, decît ar fi avut la alegerea unui candidat pe care nu-l cunoaște direct, ci numai prin prisma propagandei politice. Iar electorii vor avea mai mult discernămînt în alegerea parlamentarilor decît ar fi avut cetățenii. Electorii deja au trecut printr-un proces de selecție, ei au și un IQ și un caracter superioare mediei cetățenilor.", scrie Constantin Creţan, într-un articol postat pe blogul personal.

Citeşte tot articolul aici.


 

×
Subiecte în articol: IQ
Parteneri
Incendiu puternic lângă stadionul Dinamo București
x close