Antena 3 CNN Politică Cine va conduce noul PMP, după fuziunea cu UNPR. Anunțul făcut de Valeriu Steriu

Cine va conduce noul PMP, după fuziunea cu UNPR. Anunțul făcut de Valeriu Steriu

Cine va conduce noul PMP, după fuziunea cu UNPR. Anunțul făcut de Valeriu Steriu
Sursa foto: Foto: Agerpres
13 Iul 2016   •   17:40

Partidul lui Traian Băsescu și UNPR fuzionează. Anunțul a fost făcut de Traian Băsescu, într-o declarația de presă de la sediul PMP, marți.

Traian Băsescu a anunțat, într-o conferință de presă, că procesul de negoicere a fost finalizat.

''Am finalizat un proces de negociere, care durează de două săptămâni, un proces de fuziune între Mișcarea Populară și UNPR. (...) O fuziune va avea loc miercuri. Miercuri, săptămâna viitoare, vom avea fiecare congresele de fuziune. Noul partid se va numi Partidul Mișcarea Populară'', a precizat Traian Băsescu.

Președintele viitorului fost UNPR, Valeriu Steriu, a explicat cum s-au desfășurat negocierile dar și cine va conduce această nouă structură.

“PNL ne-a căutat imediat după locale. Noi am transmis asta public. Condițiile și discuțiile purtate cu PNL au fost foarte oneste, dar de la o propunere inițială transmisă, s-au sucit și au refuzat. Cu PMP, discuția a plecat de pe picior de egalitate, un lucru decent, cu rezultate aproximativ egale. Avem aproximativ același număr de primari și de consilieri. PMP nu va avea doi președinți, va fi un singur președinte, doi președinți executivi și patru prim-vicepreședinți. Președintele PMP va rămâne Traian Băsescu. Un singur partid, un singur președinte, doi președinți executivi, unul de la PMP și unul de la UNPR. De asemenea, patru prim-vicepreședinți, doi de la PMP, doi de la UNPR. Este o structură de conducere. Poate lucrul cel mai important este faptul că, la nivel național, nu vom merge cu copreședinți în fiecare filială, ci un președinte per filială. A fost o negociere corectă, poate că este singurul din politicienii cu care am discutat care a spus despre cum să ne înghită și apoi să vedem mai departe cum continuăm. Celelalte partide mari asta au propus.”

 

×
Parteneri
Pensia pe care o va avea Klaus Iohannis după 42 de ani de muncă
x close