Antena 3 CNN Politică Politicienii şi poreclele lor. Udrea, omul cu cele mai multe supranume

Politicienii şi poreclele lor. Udrea, omul cu cele mai multe supranume

Politicienii şi poreclele lor. Udrea, omul cu cele mai multe supranume
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    08 Mar 2013   •   19:12

"Blonda de la Cotroceni" i-a rămas numele Elenei Udrea de pe vremea când era şefa cancelariei prezidenţiale a lui Traian Băsescu, poreclit şi el Zeus.

În politica românească mai sunt şi alte porecle celebre: Guzganu' Rozaliu, Bacşiş, Scorpionul, sau Nelu Mexicanu'. Dacă n-aţi ghicit încă personajele, le vedem în materialul următor.

Cea care a gâdilat cel mai mult fantezia tuturor în materie de porecle a fost şi este, fără îndoială, Elena Udrea. S-a ales de-a lungul vremii cu o mulţime de supranume. După Blonda de la Cotroceni, au urmat Blonda de la Golden Blitz şi, mai scurt, Nuţi.

De departe cea mai răsunătoare poreclă îi este atribuită senatorului UNPR, Şerban Mihăilescu, fostul secretar general al guvernului Năstase. Lui i se spune Mikey Şpagă. Apropiaţii îi spun însă Bacşiş.

Senatorul PDL Train Igaş este şi el mândru purtător de poreclă - Braconaj.

Sunt şi politicieni care fug, la propriu, de poreclele lor. Este cazul deputatului PDL Ioan Oltean care abia s-a oprit să stea de vorbă cu noi. Nelu Mexicanu' i se spune, iar porecla vine de la mustaţa stufoasă care a mai pierdut din volum în opoziţie.

Singurul care şi-a asumat făţiş porecla este deputatul minorităţii rome, Nicolae Păun. Lui i se zice Miky Scorpionul.

Nici preşedintele Camerei Deputaţilor, Valeriu Zgonea, nu a rămas "nebotezat". "Câteodată îmi spuneau Duracell, pentru că eram foarte mai agitat şi aşa mi-a rămas la un moment dat porecla", spune Zgonea. Acum nu mai are poreclă, dar este convins că presa sau colegii îl vor boteza aşa cum s-a întâmplat cu  alţii.




×
Subiecte în articol: Elena Udrea
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close