Antena 3 CNN Politică Ponta: Dacă Băsescu va reveni la Cotroceni, prin voinţa populară, nu cred că putem coabita

Ponta: Dacă Băsescu va reveni la Cotroceni, prin voinţa populară, nu cred că putem coabita

Ponta: Dacă Băsescu va reveni la Cotroceni, prin voinţa populară, nu cred că putem coabita
Sursa foto: Foto: Mediafax
10 Iul 2012   •   20:38

Dacă Traian Băsescu, prin voinţa populară, va reveni la Cotroceni, eu nu cred că putem coabita, a declarat premierul Victor Ponta de la Palatul Victoria, marţi, în cadrul unei emisiuni televizate, completând: "Eu am încercat timp de 45 zile de la preluarea mandatului şi nu s-a putut".

"Nu iau o decizie personală, dar, repet, eu nu cred că putem, Guvernul actual, majoritatea parlamentară actuală, aleşii locali, să coabităm cu Traian Băsescu. Noi am încercat, dar domnia sa este o personalitate politică incapabilă de coabitare. Nu vreau să spun că nu vom respecta decizia alegătorilor dacă se întoarce la Cotroceni", a adăugat Ponta.

Ponta a vorbit şi despre rapiditatea cu care a fost suspendat din funcţie preşedintele României, Traian Băsescu, pe care o justifică invocând modificările făcute de acesta în ultima perioadă, cu scopul de a-şi consolida poziţia din fruntea statului.

"În mod sigur, viteza nu este specifică României. Din păcate, Traian Băsescu ştiind că va veni acest moment în care o majoritate parlamentară îl va aduce la referendum, şi-a postat din timp nişte forturi de apărare: În aprilie a schimbat Legea referendumului, a discutat anul trecut cu judecătorii Curţii Constituţionale, a numit anul trecut în funcţie un nou Avocat al poporului" a declarat Ponta.

Întrebat despre discursul de marţi seară al preşedintelui interimar Crin Antonescu, Victor Ponta a caracterizat mesajul acestuia ca fiind unul "echilibrat şi consistent".

"A fost un mesaj extrem de echilibrat şi de consistent, un mesaj de preşedinte, pe care nu l-am mai auzit de foarte mult timp de la Cotroceni', a afirmat Ponta.

Citeşte şi:

Ponta solicită Parlamentului să coreleze Legea şi Ordonanţa privind referendumul cu decizia CCR








×
Subiecte în articol: Victor Ponta
Parteneri
Guvernul a decis: Toate pensiile vor fi livrate înainte de Paşte!
x close