Antena 3 CNN Politică Ponta, despre pactul de coabitarea cu Băsescu: Sigur că poate fi salvat

Ponta, despre pactul de coabitarea cu Băsescu: Sigur că poate fi salvat

Ponta, despre pactul de coabitarea cu Băsescu: Sigur că poate fi salvat
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    10 Oct 2013   •   13:45

Premierul Victor Ponta îşi doreşte să salveze pactul de coabitare cu preşedintele Traian Băsescu şi este încrezător că acordul poate merge mai departe.

 
"Sigur că poate fi salvat (pactul de coabitare - n.r.). Contează să existe nişte oameni de bună-credinţă. Eu îmi doresc acest lucru", a spus şeful Guvernului, joi, întrebat dacă el crede că acordul are şanse să continue.
 
Declaraţia premierului vine după ce şi vicepremierul Liviu Dragnea a spus că pactul dintre cele două Palate trebuie să continue
 
Ieri, purtătorii de cuvânt ai lui Traian Băsescu s-au întâlnit cu miniştrii Robert Cazanciuc şi Titus Corlăţean pentru a discuta despre problema de coabitare dintre preşedinte şi premier.

 Pe 2 octombrie, procurorul de caz al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, a fost demis de la DNA, după o săptămână de la reînnoirea delegării pe funcţie.

Procurorul Lucian Gheorghe Papici, din cadrul Secţiei de combatere a corupţiei a DNA, a solicitat, în 3 octombrie, Consiliului Superior al Magistraturii să îi apere reputaţia profesională şi imaginea publică în legătură cu afirmaţiile făcute de premierul Victor Ponta în presă.
 
În solicitarea adresată CSM, procurorul Lucian Papici consideră că "afirmaţiile denigratoare făcute de prim-ministru îi afectează reputaţia profesională, deoarece acestea pun la îndoială obiectivitatea sa în instrumentarea dosarelor penale, probitatea morală şi profesională".
 
Afirmaţiile au fost făcute în 2 octombrie, în cadrul unei emisiuni la un post de televiziune, în contextul în care, cu puţin timp înainte, fusese transmis, de către procurorul general al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, ordinul prin care s-a dispus încetarea delegării în funcţia de procuror şef de secţie a lui Lucian Papici, preciza DNA într-un comunicat de presă.
 
Băsescu: Ponta a intervenit în justiţie de o manieră fără precedent de la intrarea în UE


 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta pact
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close