Antena 3 CNN Politică Ponta şi Dragnea nu susţin ideea unei noi suspendări a lui Băsescu

Ponta şi Dragnea nu susţin ideea unei noi suspendări a lui Băsescu

Ponta şi Dragnea nu susţin ideea unei noi suspendări a lui Băsescu
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    03 Oct 2013   •   20:44

Liderul PSD, premierul Victor Ponta şi preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, au declarat, joi seara, că nu susţin ideea unei noi suspendări a preşedintelui Traian Băsescu, şeful Guvernului arătând că România are nevoie de stabilitate.

 
"Sunt de acord că preşedintele a încălcat Constituţia, a încălcat-o de multe ori, nu are de ce să sune el la procurori şi să dea ordine, eu nu fac niciodată aşa ceva, dar cred că România are nevoie de stabilitate. Mai este un an de zile şi o să rezistăm", a spus Ponta.

Premierul a precizat, totuşi, că propunerea de suspendare a preşedintelui va fi discutată luni, în şedinţa USL.
 
Acelaşi punct de vedere l-a exprimat şi Liviu Dragnea, el spunând că nu susţine declaraţiile lui Voiculescu.
 
Dan Voiculescu susţine că preşedintele Traian Băsescu a încâlcat Constituţia când a discutat cu procurorul general Tiberiu Niţu pe tema schimbării lui Lucian Papici din funcţia deţinută la DNA, preşedintele fondator al PC adăugând că ar fi firesc ca majoritatea să iniţieze o nouă suspendare.

"Traian Băsescu a încălcat din nou, grav, Constituţia, încercând să influenţeze direct Justiţia din România. El a declarat public că a avut o discuţie telefonică cu procurorul Tiberiu Niţu pe marginea revocării lui Lucian Papici de la DNA, intervenind în favoarea acestuia:  ?(...) l-am rugat pe procurorul general să nu o facă... a avut comandamente politice, l-am rugat şi pe Cazanciuc, am vorbit alaltăieri, după CSAT. (...) Eu l-am sunat să-i spun "Nu e bine, domnule procuror general!"?", arată Dan Voiculescu într-un comunicat.
 
Potrivit lui Voiculescu, abdicând de la prevederile articolului1 alineat 4 din Constituţie, care consacră separaţia puterilor în stat, Traian Băsescu a încălcat Legea supremă.
 
"În aceste condiţii grave, în care Băsescu însuşi îşi admite intervenţiile pe lângă procurori, ar fi firesc ca majoritatea parlamentară să iniţieze o nouă procedură de suspendare a preşedintelui pentru încălcarea gravă a Constituţiei", susţine Voiculescu.
 
Preşedintele Traian Băsescu a declarat, joi, referitor la recentele schimbări la nivelul DNA, că "este o imixtiune a politicului, care pur şi simplu a dat ordin procurorului general să facă ceva".
 
Şeful statului a mai spus joi, că a avut o discuţie cu procurorul general, Tiberiu Niţu, miercuri, arătând că a acţionat la factorii de decizie să nu facă un lucru în neregulă.
 
Pe 2 octombrie, procurorul de caz al lui Liviu Dragnea, Lucian Papici, a fost demis de la DNA, după o săptămână de la reînnoirea delegării pe funcţie.

 


 

×
Subiecte în articol: Victor Ponta Liviu Dragnea Dan Voiculescu
Parteneri
Facturi Hidroelectrica, anunțul companiei pentru clienţi
x close