Antena 3 CNN Politică Ponta: UDMR nu va face parte din Guvern. Cabinetul va avea 22 de ministere, iar UNPR nu va primi portofoliu

Ponta: UDMR nu va face parte din Guvern. Cabinetul va avea 22 de ministere, iar UNPR nu va primi portofoliu

Ponta: UDMR nu va face parte din Guvern. Cabinetul va avea 22 de ministere, iar UNPR nu va primi portofoliu
Sursa foto: Foto: Mediafax
de M.Z.    |    S.T.    |    17 Dec 2012   •   16:24
Update 19.18 - Premierul Victor Ponta a declarat, luni, că Gabriel Oprea, Liviu Dragnea şi PNL vor avea funcţii de viceprim-miniştri. Guvernul USL va avea 22 de ministere, PSD primind Buget, Apărare, Externe, Energie, Comunicaţii, Administraţie, Dezvoltare, Industrie, Fondurile UE, Educaţie, Mediu, Mari Lucrări Publice, iar PNL - Finanţe, Sănătate, Cultură, Agricultură, Transport, Interne, Muncă, Păduri, IMM, Justiţie şi Economie.

Update 17.00
- Co-președintele USL, Crin Antonescu, a declarat astăzi că toate persoanele care vor ocupa portofoliile de miniștri vor fi discutate în cadrul PNL, după care vor fi prezentate primului-ministru.

De asemenea,
liderul PNL a declarat că este de acord cu premierul în privința colaborării politice cu UDMR.

Update 16.45
- Premierul Victor Ponta a declarat, luni după-amiază, după negocierile de la nivelul Uniunii Social Liberale, că UDMR NU va face parte din Guvern.

Totodată, Victor Ponta a declarat că Gabriel Oprea, Liviu Dragnea şi PNL vor avea funcţii de viceprim-miniştri.

"Am avansat foarte mult în ceea ce priveşte structura Guvernului, intenţia mea este de a finaliza cat mai rapid programul de guvernare (...) Din 2000 încoace nu s-a mai schimbat structura Guvernului", a spus Ponta.

"Am discutat în cadrul Uniunii Social Liberale care vor fi portofoliile pentrul alianţa de centru-stânga şi alianţa de centru-dreapta(...) Decizia finala este ca UDMR să nu facă parte din Guvern", a adăugat premierul.

Ponta a mai spus că UNPR nu va avea portofolii în viitorul Cabinet, dar Gabriel Oprea va fi vicepremier.

În privinţa unei funcţii de vicepremier pentru Nicolae Păun, Victor Ponta a susţinut că nu s-a discutat niciodată cu grupul minorităţilor naţionale despre funcţii în Guvern.






×
Parteneri
Crimă șocantă într-un bloc din Sectorul 2 al Bucureştiului
x close