Antena 3 CNN Politică Ponta va decreta ziua de miercuri drept zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru

Ponta va decreta ziua de miercuri drept zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru

Ponta va decreta ziua de miercuri drept zi de doliu naţional pentru victimele din Muntenegru
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    24 Iun 2013   •   19:06
Update 19.06 - Miercuri ar putea fi decretată zi de doliu naţional, în urma accidentului din Muntenegru, unde mai mulţi români şi-au pierdut viaţa, a anunţat luni premierul Victor Ponta, în urma celulei de criză de la MAE.

"Mâine dimineaţa vom avea o nouă şedinţă, de data aceasta formală a Cabinetului, şi, dacă sunt îndeplinite toate condiţiile legale, vom propune ca miercuri să fie declarată zi de doliu naţional", a spus, luni, prim-ministrul Victor Ponta.

Hotărârea privind declararea zilei de doliu naţional va fi aprobată marţi, în şedinţă specială a Guvernului.
 
Şeful Executivului a precizat că tot marţi, după încheierea procedurilor legale, va fi asigurat transportul la Bucureşti al persoanelor decedate şi rănite.
 
Premierul Victor Ponta a mai spus, după şedinţa Celulei de criză, că identificarea victimelor accidentului rutier de la Podgorica este întârziată din cauza faptului că acestea nu aveau acte asupra lor, el arătând că procesul de identificare ar putea continua la Bucureşti.
 
"Am discutat şi în urmă cu câteva minute şi cu domnul ministru Colăţean, şi cu domnul ministru Arafat. Problema principală care întârzie identificarea e dată de o situaţie până la urmă de înţeles: victimele nu aveau la momentul transportării la spital documente asupra lor. Documentele se află în epava autobuzului, care probabil  în acest moment se fac eforturi pentru a fi recuperată din această prăpastie împreună cu toţi reprezentanţii statului român, pentru că s-au deplasat acolo şi reprezentanţi noştri consulari şi  ai poliţiei. Se fac toate  eforturile pentru a se identifica cu certitudine, sută la sută, atât persoanele decedate, cât şi cele rănite", a spus Ponta, potrivit Mediafax.
.
Totodată, Ponta a spus că informaţiile confirmate privind identitatea persoanelor decedate sau rănite vor fi transmise de autorităţi în momentul în care identitatea acestora va fi certă.
 
"Vreau de asemenea să spun eu şi să cer iertare familiilor victimelor. Imediat ce vom avea informaţii confirmate le vom transmite noi. Nu ar fi în nicun fel scuzabil să înştiinţăm familiile, fie acolo unde e vorba de persoane decedate, fie acolo unde e vorba de persoane doar rănite, care sunt încă în viaţă,  înainte de avea confirmarea foarte clară referitoare la identitatea acestora", a spus Ponta.

Potrivit datelor oficiale de până acum, 18 persoane au decedat, iar 29 sunt rănite, dintre care şapte se află la terapie intensivă.

__________________________________________
 
Premierul Victor Ponta a convocat o celulă de criză la Ministerul Afacerilor Externe, pentru ora 18.

Întâlnirea va fi condusă de premier.

Victor Ponta a transmis condoleanţe famililor victimelor şi a dat asigurări că guvernul va oferi tot ajutorul necesar răniţilor şi familiilor celor care au murit. 

Cel puţin 18 persoane au murit şi 29 sunt rănite, după ce autocarul în care se aflau, înmatriculat în România, a căzut duminică într-o prăpastie, în Muntenegru.
 




×
Parteneri
Negocieri intense pentru evitarea grevei generale a poștașilor
x close