Antena 3 CNN Politică Ponta votează legea maidanezilor: Între viaţa unui om şi a unui câine, trebuie să apărăm viaţa omului

Ponta votează legea maidanezilor: Între viaţa unui om şi a unui câine, trebuie să apărăm viaţa omului

Ponta votează legea maidanezilor: Între viaţa unui om şi a unui câine, trebuie să apărăm viaţa omului
Sursa foto: Foto: themalaysiantimes.com.my
de M.Z.    |    05 Sep 2013   •   18:23
Premierul Victor Ponta a declarat, joi, că va vota în Parlament legea privind câinii vagabonzi, motivând că mai presus de maidanezi este viaţa oamenilor.
 
"Eu votez săptâmâna viitoare legea din Parlament. S-a dovedit că toate proiectele de până acum au eşuat, e clar că trebuie să luaă alte măsuri!", a spus, joi, Ponta, pe o reţea de socializare.
 
Şeful Guvernului şi-a motivat şi decizia.
 
"Între viaţa unui om şi viaţa unui câine, evident că trebuie să apărăm viaţa omului! Politizarea cred că este o mare porcărie", a continuat premierul, pe contul de Facebook.
 
Şeful Executivului a susţinut că după tragedia de la începutul acestei săptămâni, când un copil a fost omorât de un câine în Bucureşti, soluţionarea acestei probleme nu mai poate fi amânată. 



USL s-a angajat în decembrie 2011 să militeze împotriva eutanasierii câinilor fără stăpân, prin încheierea unui acord cu Federaţia pentru Protecţia Animalelor şi Mediului, a declarat joi fondatorul FPAM, Marius Marinescu. 

Oprescu propune ca referendumul pentru eutanasierea maidanezilor să fie pe 6 octombrie
 
Un copil în vârstă de patru ani a murit, luni, după ce a fost atacat de câini maidanezi în apropierea Parcului Tei din sectorul 2.
 
Onţanu, după ce un copil a fost sfâşiat de maidanezi: Primăria sectorului 2 nu are atribuţii în strângerea câinilor vagabonzi.

Preşedintele Traian Băsescu a făcut un apel la Guvern, marţi, să emită o OUG prin care să stabilească "un termen scurt sau rezonabil" în care persoanele care doresc să adopte câinii maidanezi, iar animalele neadoptate în acest termen să fie eutanasiate.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a anunţat miercuri că municipalitatea va organiza un referendum local privind eutanasierea câinilor vagabonzi şi va face, legat de această problemă, "exact ceea ce vrea populaţia".



×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close