Antena 3 CNN Politică Premierul Ponta: Am propus UDMR să facă parte din Guvern

Premierul Ponta: Am propus UDMR să facă parte din Guvern

Premierul Ponta: Am propus UDMR să facă parte din Guvern
26 Feb 2014   •   23:36
Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, că va merge săptămâna viitoare, marţi, în Parlament cu un Guvern care va asuma în totalitate programul USL. Primul ministru a arătat că a propus UDMR să facă parte din guvernare şi că fiecare partid component coaliţiei parlamentare va avea un vicepremier.

Ponta a spus, în emisiunea  Sinteza Zilei de la Antena 3, că va prezenta Parlamentului o structură guvernamentală aşa cum era şi a USL, pentru a da mesajul că liberalii pot reveni oricând în Executiv.

Premierul a precizat că majoritatea parlamentară va fi asigurată de USD, grupul minorităţilor şi UDMR, pentru a se asigura o majoritate stabilă.

Ponta a spus că Guvernul va avea structura actuală din care vor lipsi 2, 3 sau 4 poziţii care nu s-au dovedit absolut necesare.

Nu e timp de mari schimbări. E un mesaj către liberali că nu le ia nimeni posturile", a spus Ponta, care a arătat că Guvernul viitor va fi alcătuit în mare parte din actualii miniştri.

Întrebat dacă Florin Georgescu de la BNR va revini la Finanţe, Ponta a spus: "Mi-aş dori, nu cred că nu se va întâmpla acest lucru".

El a mai spus că este important ca toate partidele componente să aibă reprezentare clară în Guvern, dacă se poate la nivel de vicepremier.
 
Victor Ponta, la Sinteza Zilei: Îl văd pe Călin Popescu Tăriceanu ca pe un candidat foarte puternic la prezidenţiale

×
Subiecte în articol: Sinteza Zilei Mihai Gâdea Victor Ponta
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close