Antena 3 CNN Politică Preşedinţia respinge acuzaţiile ministrului Fenechiu: E vorba de un răspuns la o petiţie a unui cetăţean

Preşedinţia respinge acuzaţiile ministrului Fenechiu: E vorba de un răspuns la o petiţie a unui cetăţean

Preşedinţia respinge acuzaţiile ministrului Fenechiu: E vorba de un răspuns la o petiţie a unui cetăţean
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    28 Feb 2013   •   08:33

Purtătorul de cuvânt al preşedintelui, Bogdan Oprea, respinge acuzaţiile ministrului Transporturilor, Relu Fenechiu, potrivit cărora Traian Băsescu ar fi cerut în 2007, procurorului general de la acea vreme anchetarea sa, menţionând că Administraţia Prezidenţială nu a făcut decât să răspundă unei petiţii transmise de un cetăţean al ţării.

"Scrisoarea pe care domnul ministru Fenechiu a prezentat-o la postul de televiziune Realitatea TV este, de fapt, o petiţie trimisă de un cetăţean al României Administraţiei Prezidenţiale şi preşedintelui României, pe care Administraţia Prezidenţială, prin consilierul de specialitate, a tratat-o strict în litera prevederilor legale. În termenul prevăzut de lege, a direcţionat această petiţie către instituţia în a cărei competenţă poate intra speţa din respectiva scrisoare. A trimis această petiţie, însoţită de o adresă, atât instituţiei cât şi petentului, pentru a fi informat că situaţia pentru care dânsul solicita un ajutor din partea Administraţiei Prezidenţiale nu este de competenţa Administraţiei Prezidenţiale, nici a preşedintelui României, ci este de competenţa, în acest caz, a Parchetului", a precizat, miercuri seara, Bogdan Oprea, potrivit Agerpres.

El a adăugat că scrisoarea respectivă a fost adresată instituţiei în a cărei competenţă a intrat speţa şi că, potrivit prevederilor, ea se adresează şefului acestei instituţii.

Bogdan Oprea a subliniat că Preşedinţia primeşte, în medie pe an, 36.000 de petiţii, iar cele care nu ţin de competenţa Administraţiei Prezidenţiale sunt direcţionate către instituţiile abilitate.

"Indiferent de persoană, sunt direcţionate (petiţiile - n.r.) până la ultima. Nu există nicio petiţie care să intre în Administraţia Prezidenţială şi care să nu fie soluţionată aşa cum prevede legea", a adăugat Oprea.

Miercuri seară, ministrul Transporturilor, Relu Fenechiu, a prezentat o adresă prin care Preşedinţia ar fi cerut, în februarie 2007, procurorului general de la acea vreme, Laura Codruţa Kovesi, anchetarea sa în urma unei plângeri formulate de o terţă persoană.

"Este pentru prima oară când arăt această hârtie. Este vorba despre o adresă de la Preşedinţia României, din februarie 2007, în care i se spune doamnei procuror general al României, Codruţa Kovesi, să de Fenechiu. Petiţia dispune verificarea unor plângeri semnalate de o persoană şi comunicarea petentului şi Administraţiei Prezidenţiale a modului în care a fost soluţionată petiţia. Acel domn X care a făcut plângerea este astăzi un om condamnat la trei ani cu suspendare pentru şantaj la adresa mea", a spus ministrul Transporturilor.



×
Subiecte în articol: Relu Fenechiu
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close