Antena 3 CNN Politică Proiectul Roşia Montană, respins în Senat

Proiectul Roşia Montană, respins în Senat

Proiectul Roşia Montană, respins în Senat
Sursa foto: Foto: gabrielresources.com
de M.Z.    |    19 Noi 2013   •   12:40

Senatul a respins, marţi, proiectul de lege privind Roşia Montană, în forma transmisă de Guvern.

 
Senatul a adoptat, astfel, cu voturi 119 voturi "pentru", trei voturi "împotrivă" şi şase abţineri, Raportul elaborat de Comisia parlamentară specială pentru Roşia Montană, care este de respingere a proiectului de lege în forma transmisă de Guvern. 
 
Actul normativ are caracter organic, iar Senatul este prima cameră sesizată, Camera Deputaţilor fiind forul decizional.


Din 1 septembrie, în Capitală şi în mai multe oraşe din ţară au loc proteste ale celor care se opun proiectului minier de la Roşia Montană.

Pe 15 şi 22 septembrie, aproximativ 15.000 de persoane au participat la marşul de protest faţă de exploatarea minieră de la Roşia Montană, blocând mai multe artere principale.

Manifestanţii cer retragerea proiectului de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, anularea contractului cu Roşia Montană Gold Corporation (RMGC), interzicerea exploatărilor cu cianuri în România, introducerea zonei Roşia Montană în patrimoniul UNESCO şi demiterea celor patru iniţiatori ai proiectului de lege, miniştrii Dan Şova, Rovana Plumb, Daniel Barbu şi directorul ANRM Gheorghe Duţu.

Protestele au început după ce Guvernul a aprobat, în 27 august, proiectul de lege care reglementează exploatarea minereurilor din perimetrul Roşia Montană, documentul fiind transmis Parlamentului spre dezbatere.

Citiţi şi: ŞPAGĂ demonstrată cu documente. Afacerea ROŞIA MONTANĂ: Excursii la Las Vegas pentru funcţionarii statului

×
Subiecte în articol: Rosia Montana
Parteneri
Hidroelectrica anunţă perioada în care românii pot transmite indexul în aprilie
x close