Antena 3 CNN Politică Punctul de Întâlnire: Ponta - Iohannis, bătălia celor 100 de zile

Punctul de Întâlnire: Ponta - Iohannis, bătălia celor 100 de zile

Punctul de Întâlnire: Ponta - Iohannis, bătălia celor 100 de zile
Sursa foto: Foto: Agerpres
24 Aug 2014   •   20:37

Apropierea alegerilor prezidenţiale a fost tema principală a emisiunii "Punctul de Întâlnire", realizată de Radu Tudor, la Antena 3. Jurnalistul a prezentat o sinteză realizată special de CSCI pentru emisiunea "Punctul de Întâlnire", cu cele mai importante date legate de alegerile prezidenţiale, de la popularitatea candidaţilor, intenţia de vot în turul I şi intenţia de vot în turul II, raportat la lunile mai, iunie şi iulie 2014. 

 
Astfel, din sinteză se vede evoluţia candidaţilor implicaţi în cursa prezidenţială. La nivel de încredere în personalităţi, Victor Ponta conduce detaşat cu 35%, în timp ce contracandidatul său, Klaus Iohannis atinge doar 29%. 
 
De remarcat că fostul premier şi candidatul PLR pentru prezidenţiale, Călin Popescu Tăriceanu, se bucură de o încredere mai mare decât Iohannis, cu 32 de procente. 
 
 
Dacă săptămâna viitoare ar avea loc primul tur al alegerilor prezidenţiale, tot Victor Ponta s-ar bucura de majoritatea sufragiilor, cu 41%, în timp ce Klaus Iohannis ar câştiga doar 28% dintre voturi. 
 
 
Aceeaşi sinteză relevă faptul că cei doi candidaţi majori, Victor Ponta şi Klaus Iohannis pierd din popularitate, dar în timp ce Ponta pierde două procente, Iohannis pierde 12 procente. 
 
 
În fine, dacă cei doi ar ajunge finalişti în cursa pentru Cotroceni, Victor Ponta s-ar bucura, conform sintezei, de 55% dintre voturi, în timp ce Iohannis ar aduna 45% dintre voturi. 


 

×
Parteneri
Explozie la Rafinăria Petromidia Năvodari. Plan roşu activat!
x close