Antena 3 CNN Politică Radu Stroe ŞI-A DAT DEMISIA. "Doresc să-mi prezint scuze pentru unele declaraţii nefericite"

Radu Stroe ŞI-A DAT DEMISIA. "Doresc să-mi prezint scuze pentru unele declaraţii nefericite"

Radu Stroe ŞI-A DAT DEMISIA. "Doresc să-mi prezint scuze pentru unele declaraţii nefericite"
de O.P.    |    23 Ian 2014   •   15:03
Radu Stroe şi-a dat demisia din funcţia de ministru de interne, la ora la care era înmormântată studenta de 23 de ani moartă în tragedia din munţii Apuseni. Demisia ministrului de interne a fost cerută imediat după tragedia de luni seara şi operaţiunile de căutare haotice.

Radu Stroe a susţinut o declaraţie de presă în care a anunţat că a decis să îşi depună demisia în semn de onoare pentru apărarea demnităţii pompierilor IGSU, care în ultimele trei zile au primit acuzaţii nedrepte, deşi ei sunt eroii care salvează vieţi.

Cele mai importante declaraţii ale lui Radu Stroe:

- Am decis să-mi dau demisia în semn de onoare şi în apararea pompierilor care, în aceste zile , au primit nedrepte acuzaţii

- Ei sunt cei care au salvat şi vor salva în continuare viaţa oamenilor

- Obligaţiile şi responsabilităţile aparţin exclusiv altor instituţii, şi nu Ministerului de Interne

- Doresc să-mi prezint scuze pentru unele declaraţii nefericite, dar nu rău intenţionate, am creat impresia de om relaxat sau indiferent sau care ţine de scaunul de ministru.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Liderul PNL, Crin Antonescu, a avut, la Guvern, o discuţie cu premierul Victor Ponta, la finalul căreia ministrul de Interne, Radu Stroe, a fost chemat în biroul lui Ponta.


Mai mult, şi la nivelul conducerii PNL o serie de vicepreşedinţi sau lideri de filiale sunt în favoarea ideii ca ministrului de Interne, Radu Stroe, să-i fie solicitată demisia din această funcţie ca urmare a modului în care a fost gestionată intervenţia în cazul accidentului aviatic din Apuseni.

"Ar trebui să plece, dar nu e singurul vinovat. Cei doi nu ar fi murit dacă se intervenea la timp. Nu Chiper (secretar de stat în MAI - n.r.) trebuia să fie la cârmă, ci Stroe. Asta e o glumă că l-au demis pe Chiper", a declarat unul dintre vicepreşedinţii PNL pentru MEDIAFAX.

Un alt lider de filială a susţinut că implicarea ministrului de Interne ar fi trebuit să fie majoră, după cum şefii de consilii judeţene sunt obligaţi moral să fie implicaţi sută la sută în situaţiile de calamităţi, cum sunt inundaţiile sau înzăpezirile.

"Trebuie să-i fie retras sprijinul politic, nu e admisibil. Şi atunci când au fost inundaţii, şi atunci când au fost zăpezile, eu m-am implicat de fiecare dată în teren chiar şi atunci când nu aveam o funcţie la nivelul judeţului", a mai spus unul dintre vicepreşedinţi.

×
Subiecte în articol: accident aviatic Apuseni Radu Stroe
Parteneri
Perioada care se va lua în calcul la pensie. Anunțul ministrului Muncii
x close