Antena 3 CNN Politică Răfuială Traian Băsescu - Raed Arafat: Să plece dacă nu e de acord cu ministrul Sănătăţii

Răfuială Traian Băsescu - Raed Arafat: Să plece dacă nu e de acord cu ministrul Sănătăţii

Răfuială Traian Băsescu - Raed Arafat: Să plece dacă nu e de acord cu ministrul Sănătăţii
Sursa foto: Foto: Intact Images
de N.B.    |    09 Ian 2012   •   22:19

Preşedintele României a intervenit telefonic într-o emisiune al cărei invitat era Raed Arafat, pentru a-i transmite subsecretarului de stat că cea mai corectă abordare este să-i prezinte ministrului observaţiile sale şi nu să creeze "o psihoză publică".

Subsecretarul de stat în Ministerul Sănătăţii şi preşedintele Traian Băsescu au avut un schimb de replici în urma nemulţumirilor exprimate de Raed Arafat cu privire la proiectul noii legi a sănătăţii.

Traian Băsescu a spus despre Raed Arafat că are "viziuni stângiste", argumentând că sistemele de urgenţă optime sunt cele mixte, oferind ca model ţările europene.

Preşedintele României a criticat modul în care a ales subsecretarul de stat să informeze publicul despre această situaţie şi a afirmat că Raed Arafat ar fi trebuit să îşi exprime anemulţumirile în interiorul ministerului. "Dacă nu găseşte înţelegere şi are altă părere decât propriul lui ministru, ori trebuie să plece ministrul, ori secretarul de stat. Cine credeţi că pleacă? Ghici, ghicitoarea mea" a spus Traian Băsescu în intervenţia telefonică.

Sistemul medical de urgenţă ar putea fi distrus prin noua lege a sănătăţii, susţine Raed Arafat. Acesta a anunţat că demisionează din funcţia de secretar de stat dacă documentul va fi votat în forma actuală. Mai exact, noua lege prevede ca SMURD apariţia mai multor servicii de urgenţă private, ceea ce ar putea duce la desfiinţarea SMURD.

"Proiectul Legii sănătăţii distruge sistemul integrat de urgenţă care rezolvă cazurile foarte grave, asigură o parte din sistemul de siguranţă naţională şi de apărare a României împotriva dezastrelor, misiunea salvării de vieţi fiind înlocuită de competiţia comercială."

 





×
Subiecte în articol: Raed Arafat SMURD scandal
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close