Antena 3 CNN Externe Diaspora Gaze lacrimogene la Torino, în faţa secţiei de votare. Incidente şi la secţiile de votare de la Paris

Gaze lacrimogene la Torino, în faţa secţiei de votare. Incidente şi la secţiile de votare de la Paris

Gaze lacrimogene la Torino, în faţa secţiei de votare. Incidente şi la secţiile de votare de la Paris
Sursa foto: Foto: INTACT Images
de S.T.    |    16 Noi 2014   •   22:33

Mai mulţi români care aşteptau să voteze în faţa secţiei din Torino, au avut nevoie de îngrijiri medicale, după ce jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene.

"Cu doar 45 de minute înainte de închiderea oficială a urnelor, ultimii 25 de români au fost lăsaţi să intre pentru a-şi exercita dreptul la vot, însă, chiar în acel moment mulţimea s-a năpustit asupra voluntarilor însărcinaţi cu supravegherea bunei desfăşurări a procesului de vot. Protestele au degenerat astfel în violenţe. Ulterior, forţele de ordine italiene au aruncat cu gaze lacrimogene înspre oameni", a relatat Luiza Diculescu, corespondent Antena 3.

Potrivit Luizei Diculescu, aproximativ 3.700 de oameni au votat astăzi la Torino, în timp ce 700 nu şi-au putut exprima dreptul la vot.

"Peste 1.000 de persoane sunt în faţa consulatului general de la Torino şi scandează mesaje antiguvernamentale, nemulţumiţi că nu au putut vota", a mai spus Luiza Diculescu, duminică seară, în direct, la Antena 3.

Românii scandează lozinici precum: "Vrem să votăm!", "Hoţii!", "Ruşine!", "Ne-aţi furat drepturile!".

Şi la Paris mii de români aşteaptă să voteze la cele două secţii de votare, unde cozile s-au format, de asemenea, înainte de deschiderea urnelor.


"Sunt bătăi de stradă în acest moment în faţa Ambasadei României din Paris. Este o mulţime furioasă, iar jandarmii au intervenit cu gaze lacrimogene", a relatat Raluca Lazăr, corespondent al Antenei 3 la Paris.

Declaraţii importante, evenimente în desfăşurare, rezultatele exit-poll-urilor, AICI, la Antena3.



×
Parteneri
Cătălin Cîrstoiu: Eu dorm liniştit că am ajutat pacienţii
x close