Antena 3 CNN Politică Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă

Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă

Scandalul şantajului Băsescu-Firea ia amploare. Preşedintele îi spune lui Pandele ce DOSAR îl aşteaptă
Sursa foto: Foto: Intact Images/EPA
de M.Z.    |    14 Apr 2014   •   13:08
Purtătorul de cuvânt al preşedintelui României, Bogdan Oprea, afirmă că senatoarea PSD Gabriela Firea nu are de ce să se simtă îngrijorată sau intimidată dacă soţul său, primarul Florentin Pandele, nu a comis nicio ilegalitate în procesele de retrocedare şi restituire.
 
"Referitor la îngrijorările exprimate de doamna senatoare Gabriela Firea cu privire la declaraţia de aseară a preşedintelui României, domnul Traian Băsescu, dorim să o asigurăm pe doamna senatoare că România este un stat de drept şi că, dacă soţul domniei sale nu a comis nicio ilegalitate în procesele de retrocedare şi de restituire pe care le-a aprobat ca primar al oraşului Voluntari, atunci nu are de ce să fie îngrijorată sau să se simtă intimidată", a declarat Bogdan Oprea, potrivit Agerpres.
 
Precizarea Administraţiei prezidenţiale vine după ce, preşedintele Traian Băsescu a afirmat, duminică seară, la Realitatea TV, că senatorul Gabriela Firea "mai bine să se uite pe moşia soţului ei unde este primar, că s-ar putea să nu îl mai găsească într-o zi acasă, dacă nu-i atentă. (...) Înţeleg că în parohia lui se întâmplă destule lucruri rele", a declarat Băsescu.
 
Firea, după ameninţarea lui Băsescu: Mă tem pentru familia mea, dar îmi fac datoria. Soţul meu nu are niciun dosar

Pandele răspunde atacurilor preşedintelui: Nu e vina familiei mele că Ioana Băsescu este subiectul unei anchete parlamentare

Avertizarea preşedintelui vine la câteva zile după ce Gabriela Firea, membru al Comisiei Nana, a declarat că tranzacţia prin care fiica preşedintelui a pus mâna pe moşia din Călăraşi ar fi nulă.

În ceea ce priveşte terenul de la Nana, preşedintele a spus că loturile au fost achiziţionate "cinstit", fiind vorba despre o tranzacţie realizată între două persoane private.
 
"Acolo a fost o cumpărare cinstită, cu credit luat de la o firmă care anunţa că vrea să vândă terenul la un preţ care e preţul pieţei şi cu asta basta. Nu este un teren primit de la primărie sau din altă parte. Dacă sunt suspiciuni, aţi văzut Corpul de Control harnic a trimis o sesizare la Parchet. (...) Eu susţin că e o achiziţie corectă pentru că nu a avut niciun intermediar la mijloc, nu a fost nimic care să ţină de primărie, de Prefectură. Pur şi simplu, a fost vânzare cumpărare între două persoane private — fiica mea şi italianul', a spus Băsescu.
 
Traian Băsescu a cumpărat, prin intermediul fiicei sale, 290 de hectare de teren. Vezi IMAGINI de la moşie. Lotul, lucrat de un EVAZIONIST

Ioana Băsescu, fiica preşedintelui Traian Băsescu, a luat, în 9 septembrie 2013, un credit în lei de la CEC Bank, în valoare de 4,6 milioane lei, pentru a cumpăra un teren de 290 hectare din judeţul Călăraşi, împrumut garantat cu soldurile prezente şi viitoare ale unui cont deschis la CEC şi cu terenul agricol achiziţionat.
 
Citiţi şi Nepotul lui Adrian Rădulescu, consilier al lui Băsescu, implicat în evaziune fiscală
 

×
Parteneri
Harta salariilor din România. Zonele unde angajații sunt plătiți cel mai bine
x close