Antena 3 CNN Politică Scrisoarea lui Băsescu către Ponta şi Antonescu: Miniştrii penali să fie înlăturaţi!

Scrisoarea lui Băsescu către Ponta şi Antonescu: Miniştrii penali să fie înlăturaţi!

Scrisoarea lui Băsescu către Ponta şi Antonescu: Miniştrii penali să fie înlăturaţi!
Sursa foto: Foto: Intact Images
de S.T.    |    25 Feb 2013   •   17:38
Antena 3 a obţinut, în exclusivitate, scrisoarea pe care preşedintele Traian Băsescu a trimis-o premierului Victor Ponta şi preşedintelui Senatului, Crin Antonescu.

"Principala preocupare a Executivului din perspectiva calităţii de stat membru al UE ar trebui s-o reprezinte refacerea încrederii statelor membre și a instituţiilor europene în capacitatea României de respectare a principiilor fundamentale pe care se sprijină construcţia europeană", se arată în scrisoarea preşedintelui.

Guvernul şi majoritatea din Parlament ar trebui să aibă în vedere acţiuni ferme care să fie comunicate statelor membre până pe 3 martie, arată preşedintele Traian Băsescu.

Preşedintele solicită îndepărtarea imediată din Guvern a miniştrilor care au dosare penale pe rolul instanţelor, precum şi asigurarea că niciun ministru declarat incompatibil de ANI nu va fi menţinut în Guvern.


Ponta, despre scrisoarea de la Băsescu: Face parte dintr-un joc de ping-pong

Băsescu cere totodată desemnarea candidaţilor pentru funcţiile de procuror general şi procuror şef al DNA, susţinerea în Parlament a reluării şi finalizării discuţiilor privind statutul parlamentarilor şi eforturi conjugate din partea Guvernului şi a Parlamentului pentru punerea efectivă în aplicare a tuturor celor patru coduri juridice în termenele stabilite, fără alte amânări.

Preşedintele solicită rezultate concrete privind independenţa justiţiei şi îi dă sfaturi lui Ponta privind aderarea la Schengen.

Potrivit lui Băsescu, "România nu trebuie să se menţină strict pe linia tehnică".
 

Liderul PNL , Crin Antonescu, a declarat, sâmbătă, că preşedintele Traian Băsescu le-a scris lui, ca preşedinte al Senatului, şi premierului Victor Ponta legat de numirea procurorului general şi a şefului DNA şi a arătat că nici el nici prim-ministrul nu au atribuţii în această privinţă.

×
Subiecte în articol: guvern
Parteneri
Orașul din Europa care cere ca ziua să aibă 26 de ore în loc de 24
x close