Antena 3 CNN Politică Lovitură de teatru pe scena politică. UNPR amenință că nu mai semnează protocolul cu PSD, după votul în cazul Oprea

Lovitură de teatru pe scena politică. UNPR amenință că nu mai semnează protocolul cu PSD, după votul în cazul Oprea

Lovitură de teatru pe scena politică. UNPR amenință că nu mai semnează protocolul cu PSD, după votul în cazul Oprea
Sursa foto: Foto: Agerpres
03 Feb 2016   •   15:18
UPDATE: Potrivit unor surse, UNPR ar fi renunțat cu totul la ideea semnării unui protocol cu PSD și ar putea vota alături de PNL modificarea legii alegerilor locale, pentru ca primarii să fie aleși in doua tururi.

Potrivit acestor surse, UNPR ar cere 38 de locuri eligibile pe listele PSD.

Conducerile celor două partide s-au întâlnit separat, pentru a stabili strategia după ce Gabriel Oprea a refuzat să semneze protocolul de colaborare cu PSD, chiar înaintea şedinţei în care senatorii, inclusiv cei social democraţi, au votat pentru ridicarea imunităţii fostului ministru de interne.


Semnarea protocolului de colaborare între PSD şi UNPR, programată să aibă loc miercuri, la ora 9.30, la Palatul Parlamentului, a fost amânată.

Președintele PSD Liviu Dragnea le-a spus jurnaliștilor că textul protocolului a fost discutat și finalizat aseară, însă semnarea nu este posibilă din cauza unor ”probleme de sincronizare”.

Astfel, membrii PSD au fost singurii care au sosit la întâlnirea cu UNPR, în ziua în care senatorii decid dacă votează pentru ridicarea imunității lui Gabriel Oprea.

Am discutat cu domnul Oprea și am stabilit împreună că facem discuția după votul de astăzi. O să ne vedem după prânz să stabilim o zi. Tocmai ca să nu existe niciun dubiu că ar fi o legătură între protocol și votul de astăzi, am luat decizia să amânăm discuția. PSD nu e un partid șantajabil”, a spus Liviu Dragnea.




 

×
Subiecte în articol: Liviu Dragnea Gabriel Oprea
Parteneri
Judecătoarea din dosarul lui Vlad Pascu rămâne în funcție! CSM a decis
x close