Antena 3 CNN Politică Senatorii PNL demisionari din comisia Bârsan: Nu am acceptat muşamalizarea

Senatorii PNL demisionari din comisia Bârsan: Nu am acceptat muşamalizarea

Senatorii PNL demisionari din comisia Bârsan: Nu am acceptat muşamalizarea
Sursa foto: Foto: Intact Images
de M.Z.    |    15 Mai 2013   •   16:36
Senatorii PNL care au demisionat din Comisia de anchetă a cazului judecătorului Corneliu Bârsan susţin că prin gestul lor protestează faţă de încercarea majorităţii PSD din Comisie de a muşamaliza încălcarea imunităţii diplomatice a magistratului român la CEDO.
 
"Am avut convingerea ieri, când am demisionat, că cei opt colegi care alcătuiau majoritatea în cadrul comisiei doreau cu orice preţ să muşamalizeze o încălcare flagrantă a imunităţii judecătorului Corneliu Bârsan şi a soţiei lui, încălcare care s-a săvârşit până la data de 29 noiembrie 2011, când soţiei i-a fost ridicată imunitatea de către plenul CEDO (...) Noi ne-am retras, acum se poate înmormânta oricând şi comisia şi orice anchetă în cadrul comisiei", a spus declarat, miercuri, senatorul Victor Ciorbea, într-o declaraţie de presă susţinută alături de colegii săi Sorin Roşca Stănescu, Sorin Ilieşiu şi Corneliu Dobriţoiu, informează Mediafax.
 
Cei patru au arătat că gestul lor de a se retrage din comisie a fost susţinut de către preşedintele PNL, Crin Antonescu, iar chiar dacă la nivelul Senatului se va discuta marţea viitoare situaţia şi s-ar putea decide cu privire la înlocuirea lor, din partea PNL nu există alţi parlamentari doritori să intre în această comisie.
 
Victor Ciorbea a argumentat că majoritatea din comisia de anchetă a refuzat de trei ori solicitarea din partea senatorilor PNL de a-l audia pe judecătorul Bârsan.
 
"Cei opt nu au vrut nicidecum să îl audiem, pentru că prin declaraţiile sale puteau să iasă încă de pe acum încălcările flagrante de către autorităţile române a imunităţii diplomatice", a spus Ciorbea.
 
Senatorul liberal a spus că este doar un "pretext pentru muşamalizare" solicitarea unui punct de vedere de la Comisia juridică privind desfăşurarea anchetei parlamentare în acest caz, având în vedere faptul că poate interfera cu actul de justiţie în dosarele din instanţă care vizează cazul Bârsan.
 
Ciorbea a mai afirmat că are "certitudinea" că au existat interceptări ilegale ale convorbirilor judecătorului Bârsan şi soţiei acestuia. 
 
De asemenea, Sorin Roşca Stănescu a susţinut că "îngroparea" activităţii comisiei a fost dorită de către membrii PSD ai acesteia, el arătând că la vârful conducerii PSD a existat o reticenţă faţă de anchetarea cazului de posibilă încălcare a imunităţii diplomatice. "De ce anume, nu ştiu, pot să bănuiesc legăturile care există la vârf cu domnul George Maior (...) Am certitudinea că, fără să vrem, încercând să aflăm adevărul în legătură cu această interceptare, ne-am apropiat cumva de un caz extrem de grav şi nu m-aş mira ca într-o bună zi să aflăm că la capătul firului este preşedintele Traian Băsescu şi directorul SRI", a mai afirmat Stănescu.

Membrii PNL din Comisia senatorială de anchetă în cazul interceptării judecătorului Corneliu Bârsan şi-au dat demisiile, marţi, din acest for. Este vorba despre Sorin Roşca Stănescu, Victor Ciorbea şi Sorin Ilieşiu.



 

×
Subiecte în articol: Victor Ciorbea
Parteneri
Sondajul care lămureşte mascarada politică
x close