Antena 3 CNN Politică UPDATE. Traian Băsescu nu l-ar fi numit pe Teodor Meleşcanu la Externe, dar a făcut-o datorită "urgenţei"

UPDATE. Traian Băsescu nu l-ar fi numit pe Teodor Meleşcanu la Externe, dar a făcut-o datorită "urgenţei"

UPDATE. Traian Băsescu nu l-ar fi numit pe Teodor Meleşcanu la Externe, dar a făcut-o datorită "urgenţei"
Sursa foto: Foto: VideoNews
10 Noi 2014   •   17:40
UPDATE - Preşedintele Traian Băsescu a declarat, la ceremonia de învestitură a ministrului de Externe, Teodor Meleşcanu, că nu l-ar fi numit pe acesta, dar pentru că Meleşcanu a susţinut că ar fi organizat alegerile din diaspora mult mai eficient, l-a invitat să demonstreze în turul II. 
 
"Vreau să observ că demisia ministrului Corlăţean prea târziu, dânsul trebuia să îşi asume eşecul din data de 2, noaptea. Nici pe dvs. nu v-aş fi numit, având în vedere ultimele declaraţii ale dvs. din ultimul timp, dar o fac datorită urgenţei şi am rămas cu o declaraţie de-a dvs. în minte, că dacă aţi fi fost ministru, nu s-ar fi întâmplat ce s-a întâmplat. Având în vedere asta, vă invit să depuneţi jurământul."

Teodor Meleşcanu a depus jurământul de învestitură la ora 17:30, la Palatul Cotroceni, în prezenţa preşedintelui şi a premierului.


---

Preşedintele Traian Băsescu a semnat decretul pentru numirea lui Teodor Meleşcanu în funcţia de ministru de Externe. Conform comunicatului oficial de la Palatul Cotroceni, Teodor Meleşcanu va depunde jurământul luni, la ora 17:30
 
Premierul Victor Ponta a declarat, luni, după ce a primit, la cabinet, demisia lui Corlăţean din funcţia de ministru de Externe, că a trimis către preşedintele Traian Băsescu propunerea ca Teodor Meleşcanu să preia conducerea M.A.E.
 
Titus Corlăţean a anunţat, luni, că a decis să-şi depună mandatul de ministru al Afacerilor Externe, menţionând că ministerul îşi menţine poziţia că nu există baze legale pentru înfiinţarea de noi secţii de votare în străinătate la turul al doilea al alegerilor prezidenţiale din acest an.
 

×
Parteneri
Mărturia exclusivă a celui care l-a dus pe Prințul Paul în Malta
x close