Antena 3 CNN Politică Traian Băsescu, la Congresul PMP: Udrea va demonstra că e un om cinstit

Traian Băsescu, la Congresul PMP: Udrea va demonstra că e un om cinstit

Traian Băsescu, la Congresul PMP: Udrea va demonstra că e un om cinstit
Sursa foto: Foto: Agerpres
de S.T.    |    08 Feb 2015   •   11:15

În ziua în care cererile de arestare preventivă a Elenei Udrea sunt dezbătute la comisia juridică a Camerei Deputaţilor, Traian Băsescu are prima apariţie publică de la izbucnirea scandalului.

Băsescu a cerut o justiţie corectă pentru Elena Udrea, de la tribuna congresului PMP, spunând că şi-ar dori ca Udrea să îşi dovedească nevinovoţia.

"Mulţumesc conducerii partidului pentru invitaţia de a participa la acest Congres. Este adevărat că, preşedinte fiind, am înţeles că România are nevoie de un partid nou, un partid care să nu poată fi acuzat de compromisurile trecutului în cei 25 de ani de tranziţie, un partid care să poată genera în mod categoric speranţă", a spus Băsescu.

"Mă uitam la ultimele evoluţii din presă, care considerau PMP-ul îngropat. Sigur că astăzi sunteţi într-un congres cu un număr de reprezentanţi care poate fi invidiat de orice partid", a mai spus fostul preşedinte.

Traian Băsescu a declarat că vrea să fie "un partener pentru PMP" şi i-a mulţumit public preşedintelui autosuspendat al partidului, Elena Udrea, precizând că apreciază "delicateţea" acesteia de a nu fi prezentă la eveniment.

"Apreciez delicateţea gestului său de a nu fi în sală. Sper să se bucure de condiţii corecte pentru a se putea apăra şi sper să-mi confirme încă o dată că este un om cinstit. Am convingerea că dacă va avea ocazia să o facă o va face", a spus Băsescu.

"Sunt convins că partidul va creşte şi va fi un etalon", a spus Băsescu despre PMP, partid care "trebuie să se afirme drept capabil de soluţii teoretice şi acţiune practică pentru modernizarea României şi consolidarea statului de drept".

Iată cele mai importante declaraţii ale preşedintelui Traian Băsescu:

- Vom avea un parteneriat în care eu vă voi pune la dispoziţie experienţa mea, dar nu vă voi conduce. Vă veţi conduce partidul prin cei pe care îi veţi alege astăzi. Dar, tot timpul, acest partid va avea în mine un partener.

- Sunt convins că împreună cu PNŢCD vom forma o structură politică ce va fi capabilă, în primul rând, să convingă şi, în al doilea rând, să câştige.

- Observ că oricât aş fi de prins de viaţa cu nepoţii, observ că este o furibundă propagandă pentru demolarea a ceea ce s-a întâmplat în 2004-2014. Nu aici şi nu acum voi vorbi despre acest lucru, ci era obligatoriu să ies public şi să-mi apăr mandatul, pentru că el nu poate fi lăsat pe mâna televiziunii lui Voiculescu sau pe mâna televiziunii lui Ghiţă sau pe echivalentul lui Gâdea de la Realitatea Tv. El trebuie apărat de mine.

- Eu ştiu câtă umilinţă am îndurat în ultimii zece ani, pentru a-mi duce mandatul la capăt.

- Nimeni nu poate să-mi apere mandatul mai bine ca mine.

- Dacă nu era Congresul dumneavoastră (al PMP-n.red.), aş fi avut prima apariţie publică oricum. Dar, fiind Congresul, am vrut să revin în viaţa publică venind în faţa dumneavoastră.

Ştirea iniţială
:

Traian Băsescu a ajuns la Palatul Parlamentului şi participă la Congresul PMP.

Fostul şef al statului a fost invitat de reprezentanţii PMP.


La congres, participă vor 756 de delegaţi şi este prezentată o singură moţiune "România implicată-PMP partidul schimbării", susţinută de unicul candidat la preşedinţia partidului, Eugen Tomac. 

×
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close