Antena 3 CNN Politică "Triunghiul bermudelor" de la DNA. Dezvăluirile lui Năstase despre procurorii care au instrumentat cazul "Mătuşa Tamara

"Triunghiul bermudelor" de la DNA. Dezvăluirile lui Năstase despre procurorii care au instrumentat cazul "Mătuşa Tamara

"Triunghiul bermudelor" de la DNA. Dezvăluirile lui Năstase despre procurorii care au instrumentat cazul "Mătuşa Tamara
Sursa foto: Foto: Agerpres
10 Sep 2012   •   09:49

Fostul premier Adrian Năstase scrie în continuare pe blogul personal din închisoare. De data aceasta, Năstase face dezvăluiri despre un aşa-zis "triunghi al bermudelor" de la DNA, în prim-plan fiind cei trei procurori care au instrumentat dosarul "Mătuşa Tamara". Unul dintre ei, procurorul Paul  Dumitriu, scrie Năstase, este omul fostului ministru al Justiţiei, Monica Macovei.

După ce a fost achitat în dosarul "Mătuşa Tamara", fostul premier Adrian Năstase scoate la iveală legăturile dintre procurorii care l-au anchetat.

"Iată "triunghiul" care s-a ocupat, sub supravegherea lui Daniel Morar, de dosarul meu: procuror şef de secţie - Doru Ţuluş - numit de Monica Macovei, procuror Claudia Roşu - în relaţii apropiate, ulterior soţia lui Doru Ţuluş şi procuror Paul Dumitriu - fost consilier al Monicăi Macovei.", scrie Năstase pe blogul personal.

Claudia Roşu a fost primul procuror la care a ajuns dosarul "Mătuşa Tamara", în 2006. Fostul premier aminteşte de o declaraţie a lui Tudor Chiuariu, fost ministru al Justiţiei în 2007.

„Dna Claudia Roşu este într-o incompatibilitate evidentă în a efectua acte în orice cauză ce mă priveşte, având în vedere circumstanţele personale ale dnei procuror. Astfel, este de notorietate că dna Claudia Roşu are, de mai mulţi ani, o relaţie intimă cu dl. procuror şef secţie  Doru Florin Ţuluş, şeful secţiei a II-a DNA. În privinţa dlui Ţuluş, vă reamintesc că, în calitate de ministru al justiţiei, am făcut o cerere de revocare din funcţie, având în vedere "deficienţele în organizarea, planificarea şi controlul activităţii"."

De la Claudia Roşu, dosarul lui Năstase a trecut la procurorul Paul Silviu Dumitriu.

"Cine era dl. Dumitriu? Un fost consilier al fostului ministru Monica Macovei şi fost şef al Corpului de control al acesteia - Coincidenţă! Evident, rechizitoriul din 2009, confirmat - desigur - de către şeful secţiei, Doru Ţuluş, relua toate acuzaţiile şi formulările din rechizitoriul redactat de Claudia Roşu.", explică fostul premier.

Adrian Năstase a ironizat şi propunerile de bune practici în numirea procurorului general şi a şefului DNA lansate de judecătorul CSM, Cristian Dănileţ. "Pe mine, m-a înduioşat grija pe care o are un judecător pentru desemnarea şefilor Ministerului Public", a mai scris fostul premier într-o postare pe blogul personal.



×
Subiecte în articol: Adrian Nastase DNA Monica Macovei
Parteneri
Percheziții în Bucureşti: "Maestru spiritual” acuzat de trafic de persoane
x close