Antena 3 CNN Politică USD a colorat în roşu 34 de judeţe şi Bucureşti. Cum e "colorată" harta, după europarlamentare

USD a colorat în roşu 34 de judeţe şi Bucureşti. Cum e "colorată" harta, după europarlamentare

USD a colorat în roşu 34 de judeţe şi Bucureşti. Cum e "colorată" harta, după europarlamentare
Sursa foto: Foto: captura Antena 3
de M.Z.    |    27 Mai 2014   •   10:37

Alianţa PSD-UNPR-PC a câştigat alegerile în 34 dintre judeţe şi în Capitală, în timp ce Opoziţia a obţinut victoria doar în două zone.

UDMR a obţinut cele mai mari scoruri, iar Mircea Diaconu a depăşit pragul electoral cerut unui partid la nivel naţional, fiind descalificat doar în judeţele cu populaţie de etnie maghiară. 

 
Potrivit rezultatelor parţiale transmise de BEC arată că Alianţa PSD-UNPR-PC a colorat în roşu 34 de judeţe plus municipiul Bucureşti. Cele mai mari scoruri au fost înregistrate de partidele conduse de Victor Ponta, Daniel Constantin şi Gabriel Oprea în Dolj, unde au obţinut 55% dintre voturi, şi în Mehedinţi, unde au luat 51% dintre voturi.

Procente peste 40% a câştigat echipa lui Victor Ponta şi în Vrancea, 46%, Bacău, 45%, Suceava, 40%. Un scor mai mic decât de obicei a luat alianţa în Constanţa, 34%. 
 
Recordul la procente l-a batut însă Uniunea Democrată a Maghiarilor. Formaţiunea lui Kelemen Hunor a obţinut 87% din voturi în Harghita şi 76% în Covasna, dar a câştigat decisiv şi în judeţele Satu Mare, Mureş şi Sălaj. 
 
Liberalii lui Crin Antonescu au fost votaţi în cea mai mare proporţie doar în judeţul Călăraşi, unde au fost aleşi de 34,9% dintre alegători, iar simpatizanţii PDL s-au înghesuit la vot doar în judeţul Alba, unde partidul lui Vasile Blaga a primit 27,6%
 
Mircea Diaconu a obţinut cele mai bune scoruri în judeţele din sudul ţării. Cei mai mulţi alegători şi i-a atras din judeţul natal, Argeş, unde a fost votat de 9,99% dintre cei care au mers la urne. Un rezultat aproape identic a reuşit să scoată în Braşov, unde a fost preferat de 9,79% dintre votanţi. Un scor foarte bun a obţinut şi în judeţul Constanţa, unde a trecut de 9 procente.

Cele mai slabe rezultate le-a avut în judeţele cu populaţie preponderent maghiară. În Harghita şi Maramureş, spre exemplu, nu a fost votat nici măcar de unul dintr-o sută de alegători, în timp ce în rândul electoratului de la oraş a reuşit să-şi atragă cei mai mulţi susţinători. 
 
 
 
Unde a câştigat UDMR

Satu Mare
Sălaj
Harghita - 87%
Covasna - 76%
Mureş - 40%
 
 
Unde a câştigat PDL
 
Alba - 27,6%
 

Unde a câştigat PNL
 
Călăraşi - 35%
 

Unde a câştigat USD
 
Mehedinţi - 51%
Dolj - 55%
Teleorman - 39,8%
Bacău - 45 %
Vrancea - 46%
Suceava - 40%
Constanţa - 34%
 
 
Unde a câştigat Mircea Diaconu
 
Argeş - 9,99%
Braşov -  9,79%
Constanţa - 9,54%
Harghita - 1%
Maramureş - 1%
Covasna - 2,17%

×
Parteneri
Potopul din Dubai explicat de climatologi
x close