Antena 3 CNN Politică USL merge pe mâna lui Pivniceru în cazul detaşării lui Kovesi la Bruxelles. Antonescu: Nu am atacat guvernul Ponta

USL merge pe mâna lui Pivniceru în cazul detaşării lui Kovesi la Bruxelles. Antonescu: Nu am atacat guvernul Ponta

USL merge pe mâna lui Pivniceru în cazul detaşării lui Kovesi la Bruxelles. Antonescu: Nu am atacat guvernul Ponta
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    08 Oct 2012   •   19:21

Doi dintre copreşedinţii USL, Victor Ponta şi Crin Antonescu, au declarat, luni, că uniunea merge în continuare pe mâna ministrului Justiţiei, Mona Pivniceru, în ce priveşte detaşarea lui Kovesi la Bruxelles, deşi preşedintele Senatului nu este de acord cu această decizie.

"Nu, nu sunt de acord ca Laura Codruţa Kovesi să meargă la Bruxelles, dar nu e decizia mea, ministrul Justiţiei are tot dreptul să ia această decizie, are sprijinul USL pentru a lua ce decizii găseşte de cuviinţă", a declarat preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

De asemenea, preşedintele PNL a precizat şi că, prin exprimarea acestei opinii a sa, nu a atacat guvernul Ponta, aşa cum s-a speculat în presă.

"Nu am atacat guvernul Ponta. Ministrul Justiţiei are, conform legii, prerogativa de a face nişte propuneri. Când noi am propus-o (pe Mona Pivniceru - n.r.), premierul a aceptat-o ca ministru al Justiţiei, i-am respectat şi vom garanta deciziile sale. Ea are nişte motive de a face o numire sau alta. Eu, ca om politic, am dreptul la o opinie şi ea poate să nu concorde întotdeauna cu cea a unui ministru pe care noi l-am propus. Vom susţine guvernul Ponta până în 2016", a ţinut să lămurească Antonescu.

La rândul său, Victor Ponta, copreşedinte al USL, susţine că el nici nu agreează propunerea, dar nici nu o respinge.

"Pivniceru nu e om politic. Ea m-a informat când a propus-o pe Kovesi, dar nu trebuia ca eu să fiu de acord", a declarat, la rândul său, premierul Victor Ponta.

Tot astăzi, înaintea întâlnirii cu Crin Antonescu, preşedintele PSD a spus că el nu este nici în favoarea acestei deciziei, dar nici contra ei.

Fostul procuror general al României, Laura Codruţa Kovesi, a fost detaşată la Ministerul Afacerilor de Externe, pentru o perioadă de trei ani, urmând a ocupa o funcţie de Înalt reprezentant la Misiunea României la Bruxelles pe probleme privind reforma justiţiei şi lupta anticorupţie.






×
Parteneri
Ministrul Agriculturii, prima reacție în scandalul puilor vopsiţi
x close