Antena 3 CNN Politică Vezi programul propus pentru vizita lui Kover Laszlo în Mureş

Vezi programul propus pentru vizita lui Kover Laszlo în Mureş

Vezi programul propus pentru vizita lui Kover Laszlo în Mureş
Sursa foto: Foto: Mediafax
05 Iun 2012   •   14:22

Preşedintele Parlamentului Ungariei, Kover Laszlo, a ajuns, marţi după-amiază, la Târgu Mureş, urmând să facă o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar (PCM), al cărui preşedinte de onoare este, informează Mediafax.
   
Aeronava Wizz Air în care se afla Kover Laszlo a aterizat pe Aeroportul din Târgu Mureş în jurul orei 13.45, având o întârziere de aproape o jumătate de oră.
   
Kover Laszlo, face, începând de marţi, o vizită neoficială de câteva zile în Transilvania, în care se va implica în acţiuni electorale ale Partidului Civic Maghiar, al cărui preşedinte de onoare este.
   
Potrivit vicepreşedintelui PCM Kiss Istvan, programul propus pentru vizita lui Kover Laszlo în judeţul Mureş include, marţi, localităţile Acăţari, Păsăreni, Găleşti, Miercurea Niraj, unde va sta câte zece minute sau un sfert de oră.

Kover se va opri să mănânce la Hodoşa, în satul Sâmbriaş, iar apoi, de la ora 16.00, va merge, tot pentru puţin timp, în Eremitu, Sovata, Bălăuşeri, Sighişoara, de unde se va întoarce prin Livezeni la Târgu Mureş.
   
Kover urmează să participe, marţi seară, după ora 19.00, la festivitatea de închidere a campaniei PCM pentru Târgu Mureş, când se aşteaptă să facă şi declaraţii de presă. Marţi seară, acesta se va îndrepta spre Odorheiu Secuiesc, la ora 22.00.
   
Miercuri, Kover ar urma să fie prezent în Odorheiu Secuiesc, Gheorgheni, Miercurea Ciuc (Harghita) şi în Covasna, iar joi - ultima zi programată pentru această vizită - în Sălaj şi Satu Mare, a spus Kiss Istvan.
   
Preşedinţii Senatului şi Camerei Deputaţilor, Vasile Blaga, respectiv Roberta Anastase, îi adresaseră o scrisoare preşedintelui Parlamentului ungar, Laszlo Kover, în care apreciază că ar fi "utilă" amânarea vizitei acestuia "pentru orice perioadă de după desfăşurarea alegerilor locale".
   
Preşedinţii celor două Camere ale Parlamentului i-au cerut omologului ungar să-şi amâne vizita în România pentru perioada post alegerile locale din 10 iunie, motivând faptul că este "imperios necesar" ca participarea la procesul alegerilor să fie "liberă de orice ingerinţă".

×
Subiecte în articol: Ungaria România aeroport
Parteneri
Afacerea de succes cu care un italian a dat lovitura în Buzău
x close