Antena 3 CNN Politică Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru îndeamnă la dezbatere fără prejudecăţi pe tema homosexualităţii

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru îndeamnă la dezbatere fără prejudecăţi pe tema homosexualităţii

Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru îndeamnă la dezbatere fără prejudecăţi pe tema homosexualităţii
Sursa foto: Foto: Agerpres
21 Apr 2013   •   14:39
Vicepreşedintele PDL Radu F. Alexandru a declarat, duminică, în ceea ce priveşte homosexualii, că în România dezbaterea trebuie făcută fără prejudecăţi, menţionând că această minoritate trebuie să aibă libertate deplină în a-şi organiza viaţa şi să se ajungă la "o normalizare deplină".
 
Liderul PDL a enumerat o serie de modificări aduse la Constituţia maghiară, pe care le-a criticat, inclusiv definirea familiei drept căsătoria dintre un bărbat şi o femeie. El a menţionat că această modificare ar fi fost respinsă de Curtea Constituţională din Ungaria.
 
Ulterior, Radu F. Alexandru a fost întrebat dacă susţine o altă formulă în care să fie definită familia.
 
"Este un subiect care a fost extrem de fierbinte în cursul săptămânii trecute. Aşa cum bine ştiţi, de zece ani în România a fost adoptată legea care prevede libertatea opţiunilor individuale şi a opţiunilor sexuale. De aici mai departe este un subiect deschis, este un subiect în care nu intrăm pe un punct de vedere final, este o dezbatere pe care trebuie să o ducem eliberaţi de orice fel de prejudecată, eliberaţi de orice fel de resentimente şi de văzut în perspectiva timpului dacă lucrurile...", a afirmat vicepreşedintele PDL, conform Mediafax.
 
În ceea ce priveşte posibilitatea ca subiectul să fie luat în discuţie la revizuirea Constituţiei din România, Radu F. Alexandru a menţionat: "În momentul de faţă nu este un punct care urmează să fie prins ... nimeni, niciun partid parlamentar nu şi-a exprimat în momentul de faţă un punct de vedere categoric, un punct de vedere final faţă acest lucru".
 
"Ne-am pronunţat împotriva unor formulări total inadmisibile, de felul celor făcute de domnul senator Puiu Haşotti apropo de o propunere ... respectiv «homosexualii sunt bolnavi». Ne-am pronunţat ferm respingând o asemenea abordare. Dar este o discuţie pe care trebuie să o purtăm, gândindu-ne pe de o parte la atitudinea cetăţenilor României în urmă cu ceva vreme faţă de această minoritate.
 
Trebuie să ne gândim la experienţa internaţională, europeană şi nu numai şi să vedem dacă trebuie să lăsăm încă zece ani pentru a intra într-o normalizare deplină şi într-o libertate deplină, ca cetăţenii unui stat - sau în speţă pentru că vorbim despre România - să aibă deplina libertate de a-şi organiza viaţa aşa cum consideră fără să aducă niciun fel de lezare a spaţiului public şi a celor în mijlocul cărora trăiesc", a afirmat vicepreşedintele PDL.
 
Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a spus recent că nu are "absolut nimic" să le reproşeze homosexualilor, pe care îi consideră "doar nişte oameni bolnavi", el comentând astfel iniţiativa deputatului USL Remus Cernea privind reglementarea parteneriatului civil între persoane de acelaşi sex.
 

×
Subiecte în articol: dezbatere tema Constitutie
Parteneri
Cum va fi vremea în vacanța de Paște și când scăpăm de frig
x close