Antena 3 CNN Politică Videanu răspunde acuzaţiilor DIICOT: „Sunt pregătit în orice moment să pun la dispoziţia organelor de anchetă toate documentele pe care le am”

Videanu răspunde acuzaţiilor DIICOT: „Sunt pregătit în orice moment să pun la dispoziţia organelor de anchetă toate documentele pe care le am”

Videanu răspunde acuzaţiilor DIICOT: „Sunt pregătit în orice moment să pun la dispoziţia organelor de anchetă toate documentele pe care le am”
de M.T.    |    02 Sep 2013   •   18:57

Acuzat de subminarea economiei naţionale, fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a declarat că este pregătit să pună la dispoziţia organelor de anchetă toate documentele pe care le deţine în acest caz.

„Eu cred că decizia de oportunitate pe care a luat-o Guvernul României şi nu eu singur a fost una corectă la acel moment. Sunt pregătit în orice moment să pun la dispoziţia organelor de anchetă toate documentele pe care le am şi toate informaţiile pe care le am la dispoziţie”, a spus Videanu în cadrul unei declaraţii de presă.

De asemenea, democrat-liberalul a amintit că „în 2009, s-a aprobat ordonanţa 54, în condiţiile în care consumul gazelor în industrie scăzuse foarte mult, şi vreau să ştiţi specificitatea activităţii Romgaz şi, bineînţeles, a Petrom”.

„Dacă pe timpul verii nu există un consumator sau o zonă industrială importantă, producţia de gaze nu este una cu vârf în timpul iernii, când este consumul mare. Atunci trebuie consumat şi realizat un echilibru între depozitare şi consumul în industrie ca să nu afecteze cifra de afaceri”, a explicat Videanu.

DIICOT a cerut, luni, procurorului general al ICCJ să sesizeze Senatul, respectiv preşedintele României, cu cereri de începere a urmăririi penale împotriva ministrului Economiei, Varujan Vosganian şi a fostului ministru Adriean Videanu, acuzaţi de subminarea economiei naţionale  cu 130 milioane de dolari.

×
Subiecte în articol: Adriean Videanu DIICOT Romgaz Petrom
Parteneri
Data la care vom călători fără vize în America
x close