Antena 3 CNN Război în Israel Purtătorul de cuvânt al grupării teroriste din Gaza, arestat de Israel în Cisiordania | Hassan Yousef a dezvăluit cum ar putea fi eliberați ostaticii capturați pe 7 octombrie

Purtătorul de cuvânt al grupării teroriste din Gaza, arestat de Israel în Cisiordania | Hassan Yousef a dezvăluit cum ar putea fi eliberați ostaticii capturați pe 7 octombrie

Autoritățile israeliene confirmă arestarea unui bărbat, purtător de cuvânt în Cisiordania al grupării teroriste din Gaza.

de Adrian Iclozan    |    20 Oct 2023   •   11:24

Este vorba despre Hassan Yousef, arestat joi, în timpul unor raiduri efectuate de armata israeliană în Cisiordania.

Gaza este sub controlul Hamas, în timp ce Cisiordania este parțial administrată de Autoritatea Palestiniană a președintelui Mahmoud Abbas.

Serviciul de securitate israelian Shin Bet a comunicat CNN că Yousef a fost arestat "sub suspiciunea de a acționa în numele Hamas".

Yousef este o figură politică palestiniană de prim rang: pe lângă calitatea de purtător de cuvânt al Hamas în Cisiordania, el deține un loc în Consiliul Legislativ Palestinian.

Hassan Yousev a sugerat cum ar putea fi eliberați ostaticii Hamas din Gaza

CNN a relatat anterior că Yousef se numără printre cei peste 60 de membri Hamas reținuți de Israel în urma raidurilor de joi, din Cisiordania.

Ministerul palestinian al Sănătății a acuzat Israelul că a ucis 13 oameni, inclusiv cinci copii, în tabăra de refugiați Nour Shams din Tulkarem, în timpul acestor intervenții.

Hassan Yousef a mai fost arestat de forțele israeliene.

El a petrecut în total 24 de ani în închisorile statului evreu sub diferite acuzații: incitare, intrare în Ierusalim fără permisiune și apartenență la gruparea teroristă Hamas.

Yousef a fost prezent în mod frecvent cu declarații în presa internațională.

Săptămâna aceasta, el a spus pentru publicația canadiană The Globe and Mail că, în opinia sa, Hamas ar fi dispus să-i elibereze pe cei 200 de ostatici capturați în atacul din 7 octombrie, dacă Israelul ar fi de acord cu o încetare a focului de 24 de ore, pentru a permite accesul ajutoarelor în Gaza.

×
Datoria neştiută de 7.200 lei pe care fiecare român o are
x close