Antena 3 CNN Actualitate 183 de specializări DESFIINŢATE în facultăţi, chiar în perioada înscrierilor. Iată care sunt

183 de specializări DESFIINŢATE în facultăţi, chiar în perioada înscrierilor. Iată care sunt

183 de specializări DESFIINŢATE în facultăţi, chiar în perioada înscrierilor. Iată care sunt
Sursa foto: Foto: businessinsider.com
17 Iul 2013   •   12:55

Sute de specializări de la mai multe universităţi din ţară vor fi închise începând cu acest an. Decizia a fost luată de Ministerul Educaţiei, deoarece nu mai îndeplinesc criteriile necesare pentru a funcţiona.

Este vorba despre 183 de specializări, din 37 de universităţi din ţară, care intră în lichidare începând cu anul universitar 2013 - 2014, chiar dacă pentru o parte dintre ele înscrierile începuseră deja.

Astfel, peste 20 de programe de licenţă de la instituţii de învăţământ superior din Capitală, printre care Universitatea Bucureşti, Politehnica şi Universitatea "Spiru Haret", sunt propuse să intre în lichidare începând cu acest an universitar, pentru acestea urmând să nu se mai organizeze admitere.

IATĂ CARE SUNT CELE 183 DE SPECIALIZĂRI DESFIINŢATE

Oficialii din Educaţie susţin că un alt motiv pentru care s-a luat această decizie este cererea redusă pentru aceste specializări.

Pe lângă decizia privind cele 183 de specializări, Guvernul a luat decizia de a monitoriza activitatea a 10 universităţi din ţară.

VEZI HOTĂRÂREA DE GUVERN PRIN CARE S-A DECIS MONITORIZAREA A ZECE UNIVERSITĂŢI DIN ŢARĂ

Potrivit ministrului delegat pentru Învăţământ Superior, Mihnea Costoiu, citat de Mediafax, cele 183 de specializări din 37 de instituţii de învăţământ superior din ţară sunt propuse să intre în lichidare pe baza rapoartelor de evaluare întocmite de Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior (ARACIS).

Structura instituţiilor de învăţământ superior de stat/particular, domeniile de studii universitare de licență şi specializările/programele de studii acreditate sau autorizate să funcţioneze provizoriu, locaţiile geografice de desfăşurare, numărul de credite de studii transferabile pentru fiecare program de studii universitare, formă de învăţământ și limbă de predare, precum şi numărul maxim de studenţi care pot fi şcolarizaţi în anul universitar 2013-2014

Preşedintele Alma Mater, Anton Hadar, a afirmat că este nevoie ca aceste specializări să fie adaptate pieţei la un anumit interval de timp, singura problemă în acest caz fiind aceea privind momentul în care s-a luat această decizie.



×
Subiecte în articol: Ministerul Educației
Parteneri
Ion Iliescu și Petre Roman, audiați în Dosarul Mineriadei, după 34 de ani
x close