Antena 3 CNN Actualitate 4 ani de la tragedia de la maternitatea Giuleşti. Părinţii încă NU au primit despăgubiri

4 ani de la tragedia de la maternitatea Giuleşti. Părinţii încă NU au primit despăgubiri

4 ani de la tragedia de la maternitatea Giuleşti. Părinţii încă NU au primit despăgubiri
Sursa foto: Foto: politiarutiera.ro
16 Aug 2014   •   10:38
Părinţii bebeluşilor morţi în incendiul de la Maternitatea Giuleşti nu au primit nici acum despăgubrile câştigate în instanţă. În urmă cu exact patru ani, şase bebeluşi au murit şi alţi cinci au fost grav răniţi după ce focul a curprins salonul de terapie intensivă din cauza unei prize care a făcut scrut-circuit.
 
În 16 august 2010, au fost duşi la Spitalul "Grigore Alexandrescu" opt bebeluşi din secţia de Anestezie şi Terapie Intensivă a Maternităţii Giuleşti, unde a izbucnit incendiul, trei dintre aceştia decedând în zilele următoare, din cauza complicaţiilor. 
 
Alţi trei bebeluşi au murit atunci în incendiu. Două perechi de gemeni - doi băieţei şi un băieţel şi o fetiţă - şi o altă fetiţă au fost salvaţi de medicii din Spitalul "Grigore Alexandrescu".

Incendiul de la "maternitatea groazei" a izbucnit pe 16 august 2010, în jurul orei 18.30, în salonul de Terapie Intensivă nou-născuţi, din cadrul Secţiei de Neonatologie a Spitalului Clinic de Obstetrică şi Ginecologie "Prof. Dr. Panait Sârbu". 
 
Din expertiza tehnică a rezultat că incendiul a izbucnit din cauza supraîncălzirii elementelor de contact ale ştecărului montat pe cablul de alimentare cu energie electrică al aparatului de aer condiţionat.
 

×
Parteneri
Răsturnare de situaţie în intenţia de vot la alegerile locale
x close