Antena 3 CNN Actualitate Aberaţii în acuzarea profesorului Mencinicopschi

Aberaţii în acuzarea profesorului Mencinicopschi

Aberaţii în acuzarea profesorului Mencinicopschi
Sursa foto: Foto: Agerpres
de M.Z.    |    01 Oct 2014   •   18:24

Mai multe inadvertenţe ale DNA apar în acuzarea profesorului Gheorghe Mencinicopschi în dosarul ICA.

 
Informaţiile au fost prezentate miercuri, la emisiunea 100 de minute, de la Antena 3.
 
1. DNA susţine că Dan Voiculescu l-a influenţat, din calitatea de preşedinte de partid, pe Gheorghe Mencinicopschi să aprobe participarea ICA la înfiinţarea BIOPROD.
 
Participarea ICA la înfiinţarea BIOPROD s-a făcut prin Hotărârea Consiliului de Administraţie al ICA din 16.07.1991, compus din şapte membri, reprezentat de directorul general Dr. Ing. Popescu Ovidiu. Hotărârea C.A. a fost semnată de Dr. Ing. Popescu Ovidiu în calitate de director şi ec. Dumitru Elena, contabil şef, şi nu de Gheorghe Mencinicopschi.
 
2. Gheorghe Mencinicopschi este acuzat că ar fi participat în mod formal la licitaţia pentru privatizarea ICA, pentru a se asigura un număr de cel puţin doi participanţi pentru ca licitaţia să fie considerată legală.
 
Contrar celor susţinute de procuror şi de tribunal, în penultimul paragraf, pagina 4, secţiunea B a dosarului de prezentare (vol.VIII, fila 132) se prevede expres că licitaţia era perfect valabilă şi în cazul în care ar fi existat un singur ofertant acceptat.
 
3. Acuzaţia că Gheorghe Mencinicopschi l-ar fi influenţat pe inculpatul Gheorghe Sin, în favoarea GRIVCO şi a lui Dan Voiculescu
 
Din declaraţia dată de Gheorghe Sin (vol.VI - dosar de urmărire penală, filele 359-362, filele 366-369), se constată că, în mod contrar celor reţinute de procuror, există referiri la faptul că nu a discutat niciodată cu Gheorghe Mencinicopschi despre privatizare, acesta aflând despre privatizare în anul 2007. 
 
În acest context, fără a indica în mod concret cum şi de la cine a aflat, a precizat că ar fi fost de notorietate la nivelul Academiei de Ştiinţe Agricole că Gheorghe Mencinicopschi ar fi urmărit în fapt privatizarea SC ICA SA în favoarea firmei GRIVCO SA, întrucât SC ICA SA nu avea resursele financiare pentru a susţine cercetarea. 
 
De altfel, Gheorghe Sin afirmă în declaraţiile sale date în cursul cercetării judecătoreşti că niciodată nu a fost pomenit numele lui Dan Voiculescu şi infirmă acuzaţiile procurorului, explicând pe larg aspecte care infirmă existenţa oricărei pretinse influenţe asupra sa.

Profesorul Gheorghe Mencinicopschi a fost condamnat la opt ani de închisoare cu executare în dosarul Telepatia.

Profesorul şi-a susţinut tot timpul nevinovăţia şi a spus chiar şi în faţa instanţei că este vorba despre un dosar politic în care s-a urmărit condamnarea cu orice preţ a lui Dan Voiculescu. 

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close