Antena 3 CNN Actualitate Aceasta este "apa de Roşia". Deputat PC: Am fost la faţa locului şi am văzut că în urma exploatării găsesc această apă

Aceasta este "apa de Roşia". Deputat PC: Am fost la faţa locului şi am văzut că în urma exploatării găsesc această apă

Aceasta este "apa de Roşia". Deputat PC: Am fost la faţa locului şi am văzut că în urma exploatării găsesc această apă
11 Sep 2013   •   19:18

Deputatul PC Mircea Irimie a prezentat, în ediţia de miercuri a emisiunii "La ordinea zilei", o sticlă cu "apă de Roşia" despre care susţine că provine dintr-o fostă galerie de exploatare din zona Roşia Montană.

"Vă prezint apa care iese din galeriile exploatate. Este colectată dintr-o vale care curge din vechile galerii. Este acidă şi conţine metale grele. S-a făcut o exploatare, uitaţi-vă ce a rămas", a arătat Mircea Irimia.

Deputatul conservator şi-a exprimat temerea că, în urma exploatării de la Roşia Montană, o astfel de apă, contaminată cu metale grele şi cianuri, ar putea ajunge în casele oamenilor.

"Această apă este riscul care ar putea fi în urma exploatării, în reţelele de apă. Cei din ţară cunosc garanţii scrise pe hârtie că nu se va întâmpla acest lucru. Eu m-am dus la faţa locului şi am văzut că în urma exploatării găsesc acest lucru. Indiferent cine a exploatat. (...) Sunt îndreptăţit să mă tem", a mai spus deputatul la Antena 3.

×
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close