Antena 3 CNN Actualitate ALERTĂ la nivel naţional. Carne de pui infestată cu salmonela ar fi ajuns pe rafturile magazinelor

ALERTĂ la nivel naţional. Carne de pui infestată cu salmonela ar fi ajuns pe rafturile magazinelor

ALERTĂ la nivel naţional. Carne de pui infestată cu salmonela ar fi ajuns pe rafturile magazinelor
de O.P.    |    31 Oct 2013   •   05:51

Alertă la nivel naţional în urma scandalului mafiei cărnii. 13 tone de carne suspectă de infestare cu salmonela au fost retrase dintr-un lanţ de supermarketuri din Bucureşti şi Braşov.

ANSVSA s-a autosesizat după ce în presă au apărut informaţii potrivit cărora mai multe loturi de carne de pui infestate cu Salmonella, provenite de la Avicola Călăraşi, ar fi ajuns in magazine.

Şeful ANSVSA spune că doar un caz a fost depistat pozitiv cu salmonela până acum, dar cu o formă care nu se transmite la om.
Una dintre firmele implicate în dosarul de evaziune fiscală de peste 50 de milioane de euro ar livrat unui lanţ de hypermarketuri tone de carne alterată. Agenţia Naţională Sanitar-Veterinară a demarat o anchetă.

ANSVSA s-a autosesizat după ce în presă au apărut informaţii din anchetă potrivit cărora carnea ar fi infestată cu salmonela. Vladimir Mănăstireanu spune însă că toată carnea existentă la vânzare în supermarketului poate fi consumată.

Mai mult, preşedinte ANSVSA spune că nu este niciun indiciu referitor la carnea care ar fi fost reambalată, odată respinsă de supermarketuri, aşa cum se arată în referatul procurorilor. La Braşov însă, situaţia este considerată extrem de gravă.

La Cluj-Napoca autorităţile au retras aproape 4 tone de carne de pui care urmează să fie distruse.

Potrivit referatului procurorilor, carnea ar fi fost transportată pe paleţi în care au fost găsite şi "excremente de rozătoare", aspect sesizat de comerciant.

×
Subiecte în articol: scandal carne scandal carne
Parteneri
ANM: Zonele cele mai afectate de praful saharian
x close