Antena 3 CNN Actualitate Alexandru Vişinescu s-a internat. Torţionarul trebuia să fie audiat astăzi la Parchetul General

Alexandru Vişinescu s-a internat. Torţionarul trebuia să fie audiat astăzi la Parchetul General

Alexandru Vişinescu s-a internat. Torţionarul trebuia să fie audiat astăzi la Parchetul General
Sursa foto: Foto: Antena 3
de M.Z.    |    10 Sep 2013   •   15:09

Alexandru Vişinescu, fostul comandant al închisorii politice de la Râmnicu Sărat, este bolnav. El era aşteptat marţi la Parchetul General pentru audieri, însă avocatul său a depus la dosar un certificat medical care arată că bărbatul are nevoie să se interneze pentru îngrijiri medicale.

Procurorii au început urmărirea penală în cazul lui, pentru genocid, după ce în urmă cu două săptămâni Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului a depus o sesizare penală în care fostul torţionar este acuzat de omor deosebit de grav.

Alexandru Vişinescu s-a născut la Buzău, în 1925, şi a fost comandant al Penintenciarului Râmnicu Sărat din anul 1956 şi până la desfiinţarea închisorii, în 1963, fiind şi ultimul comandant al închisorii, unde a murit, în urma torturilor, Ion Mihalache.
 
Alexandru Vişinescu este unul dintre cei 35 de torţionari identificaţi de Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului.

 

×
Subiecte în articol: Alexandru Visinescu
Parteneri
Ce indice de corecție trebuie să ai pentru a avea o pensie mai mare
x close