Antena 3 CNN Actualitate "Am dus-o pe picioare şi am luat-o în coşciug". Mărturii şocante din SPITALUL MORŢII din Ploieşti. O comisie de anchetă verifică instituţia

"Am dus-o pe picioare şi am luat-o în coşciug". Mărturii şocante din SPITALUL MORŢII din Ploieşti. O comisie de anchetă verifică instituţia

"Am dus-o pe picioare şi am luat-o în coşciug". Mărturii şocante din SPITALUL MORŢII din Ploieşti. O comisie de anchetă verifică instituţia
Sursa foto: Foto: Antena 3
27 Noi 2013   •   12:45

Corpul de Control al Ministrului Sănătăţii a ajuns în control la Spitalul Judeţean din Ploieşti. Controlul are loc după ce un medic s-a plâns de condiţiile incredibile din unitatea medicală.

Echipa de control este formată din Corpul de Control a Ministrului Sănătăţii şi din reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Prahova.

Un medic din Ploieşti a denunţat multiple cazuri de malpraxis în spitalul în care lucrează. Mai exact, medicul a tras un semnal de alarmă privind condiţiile în care el şi colegii lui operează, punând în pericol viaţa pacienţilor cu bună ştiinţă.

Medicul Dan Oprea a dat exemple şocante: bisturiele de unică folosinţă sunt folosite de zeci de ori, iar aparatele de sterilizare sunt stricate de luni de zile.

Mărturii şocante ale foştilor pacienţi ai spitalului:

Zeci de oameni ne-au trimis mărturii din spitalul în care, spun ei, mai rău s-au îmbolnăvit în loc să se vindece. Foştii pacienţi se plâng de condiţiile mizerabile în care au fost ţinuţi la spital şi de modul în care au fost trataţi.

Un bărbat povesteşte că, în 2009, a ajuns la Spitalul din Ploieşti din cauza unor dureri abdominale. A fost supus la patru intervenţii chirurgicale, pentru ca mai apoi să fie trimis la Bucureşti pentru că medicii nu reuşeau să identifice boala de care suferea. Bărbatul mai spune că după o lună de internare s-a ales cu mai multe boli din cauza mizeriei din spital

O alta femeie spune că la Spitalul din Ploieşti mătuşa ei a fost complet neglijată de personalul medical.

Spitalul Judeţean Ploieşti este denumit "Spitalul Morţii". Sunt prea puţini cei care "scapă" şi prea mulţi cei care trec la cele veşnice mai repede decât şi-ar dori. Am avut internată în acest spital pe matuşa mea. (...) Toată perioada de spitalizare am adus de acasă tot ce trebuia. Şi plăteam schimbarea pampers-ului de la 3 la 5 lei, precum şi schimbarea aşternutului. Ca să nu mai spun că îmi dispăreau pamperşii frecvent. (...) Datorită dezinteresului manifestat faţă de matuşa mea, aceasta a decedat. Adică am dus-o pe picioare şi am luat-o în coşciug.”

Deşi pacientii se plâng că sunt trimişi să cumpere medicamente şi chiar materiale sanitare, managerul spitalului neagă totul.



×
Subiecte în articol: Ministrul Sanatatii
Parteneri
Situaţie critică în Slănic Prahova: o stradă s-a surpat! ISU intervine
x close