Antena 3 CNN Actualitate Amnistia fiscală a fost adoptată de Senat. Mamele şi pensionarii îşi vor primi înapoi banii returnaţi deja statului

Amnistia fiscală a fost adoptată de Senat. Mamele şi pensionarii îşi vor primi înapoi banii returnaţi deja statului

Amnistia fiscală a fost adoptată de Senat. Mamele şi pensionarii îşi vor primi înapoi banii returnaţi deja statului
Sursa foto: Foto: Agerpres
01 Sep 2014   •   18:05

Mamele şi pensionarii executaţi de FISC îşi vor putea recupera banii, după ce proiectul amnistiei fiscale a fost adoptat în urmă cu puţin timp de Senat. Peste 30.000 de oameni ar urma să beneficieze de aceasta.

Ministrul Muncii, Rovana Plumb, a anunţat în plenul Senatului intenţia Guvernului de a restitui debitele deja achitate de părinţii care au dat dovadă de "atitudine civică şi de respectare a legii" şi au plătit acele sume calculate de Fisc. Acest amendament a fost şi el adoptat de senatori.


Legea privind amnistia va fi aplicată pentru acele persoane care au beneficiat de diverse forme de sprijin, pensii sau indemnizaţii pentru mame şi sunt obligate acum, din cauza unor erori administrative, să restituie bani. Premierul Ponta a previzat că este o amnistie fiscală, nu penală.

Mai multe cazuri de pensionari care s-au sinucis de teamă că vor fi obligaţi să dea înapoi banii pe care îi primiseră ilegal timp de câţiva ani au fost prezentate recent de Antena 3.
 

×
Subiecte în articol: fisc
Parteneri
Sancţiuni pentru medicii care duc pacienţii de la stat la privat
x close