Antena 3 CNN Actualitate ANAF a pus sechestru pe activele Nokia de la Jucu pentru datorii de 10 milioane de dolari

ANAF a pus sechestru pe activele Nokia de la Jucu pentru datorii de 10 milioane de dolari

ANAF a pus sechestru pe activele Nokia de la Jucu pentru datorii de 10 milioane de dolari
Sursa foto: Foto: Agerpres
de N.B.    |    11 Noi 2011   •   10:57

Activele Nokia de la Jucu au fost puse sub sechestru, vineri, de către Agenţia Naţională de Administrare Fiscală pentru datorii neplătite de 10 milioane de dolari, a anunţat preşedintele ANAF, Sorin Blejnar, citat de Mediafax.

"Ca urmare a unui control, societatea are obligaţii neplătite de natura taxelor vamale în valoare de 10 milioane de dolari" a declarat Sorin Blejnar.

Codul de procedură fiscală prevede posibilitatea instituirii de măsuri asiguratorii atunci când există pericolul înstrăinării bunurilor de către o societate datornică. Este posibil, de asemenea, ca ANAF să pună sechestru şi pe conturile din România ale companiei finlandeze.

Reprezentanţii Nokia nu au emis niciun comunicat cu privire la această situaţie.



În septembrie, Nokia a decis să închidă fabrica de la Jucu, din judeţul Cluj, şi să îşi mute afacerea în China. Această măsură va afecta 2.200 de oameni, care vor rămâne fără loc de muncă.

Măsura a fost luată în cadrul unui program de eficientizare şi reducere a costurilor, întrucât unităţile de producţie de mare volum din Asia sunt mai eficiente pentru grupul finlandez. Fabrica de la Jucu a fost inaugurată în februarie 2008.

×
Parteneri
Cât costă coșul de cumpărături cu două săptămâni înainte de Paște
x close