Antena 3 CNN Actualitate Andreea Marin luptă pentru un vaccin salvator. Fii alături de ea!

Andreea Marin luptă pentru un vaccin salvator. Fii alături de ea!

Andreea Marin luptă pentru un vaccin salvator. Fii alături de ea!
Sursa foto: Foto: Facebook
21 Noi 2012   •   23:53

Provocate de o bacterie răspândită la mulţi dintre copii (pneumococul), bolile pneumococice înseamnă afecţiuni diverse, de la otite până la pneumonii, sepsis sau meningite.

Dintre părinţii români, doar 2% îşi permit în prezent să cumpere vaccinul pneumococic şi să-şi imunizeze copiii împotriva bolilor pneumococice care pot lăsa sechele grave asupra celui mic. România are cea mai ridicată mortalitate infantilă dintre Statele Uniunii Europene, bolile respiratorii fiind principala cauză de decese. O mare parte dintre aceste boli respiratorii pot fi determinate de pneumococ, aceste decese fiind considerate evitabile în ţările vest-europene. 23 de state din Uniunea Europeană au deja un program gratuit de vaccinare a copiilor împotriva bolilor pneumococice.

Mihai Gâdea a avut-o ca invitată specială în eminisunea Sinteza Zilei pe Andreea Marin, care promovează vaccinul pneumocicic şi prezintă Lupta Împotriva Pneumoniei prin demararea unei ample campanii de informare, de creştere a conştientizării părinţilor cu privire la riscurile bolilor pneumococice şi de strângere de semnături pentru introducerea vaccinului pneumococic în programul naţional de imunizare.


Pentru a semna petitia „Spune DA introducerii vaccinului pneumococic!“, va invitam sa accesatihttp://www.petitieonline.com/spune_da_introducerii_vaccinului_pneumococic .



×
Subiecte în articol: pneumonie meningita Sinteza Zilei
Parteneri
Urmează o lună cu temperaturi neobișnuite în România
x close